Plivački savez Srbije zatražio je povlačenje saopštenja u kojem se ministar omladine i sporta Vanja Udovičić naziva “grobarom srpskog plivanja”

UZIMALA, DAVALA: PSS prvo napao Udovičića, a potom zatražiio povlačenje saopštenja!

> 15:59

Vladajuće telo srpskog plivanja u tom saopštenju je optužio Udovičića obmanuo javnost, a takođe je i napalo manje sportove.

To saopštenje je medijima stiglo sa zvaničnog mejla Saveza, istog onog sa koje je stigla sugestija da ono nije bilo dostavljeno na memorandum i da će zvanično saopštenje biti dostavljeno uskoro.

Novo saopštenje stiglo je nešto od više pola sata kasnije, a u njemu se demantuju neke tvrdnje Ministarstva omladine i sporta i dodaje da Plivački savez Srbije posebno polaže pažnju na poštovanje zakona. U njemu se, međutim, ne pominju optužbe iznete na račun Udovičića u prethodnom saopštenju.

Plivački savez je po rečima čelnika Ministarstva izuzeto iz budžetskog finansiranja u naredne dve godine, zbog nenamenskog trošenja sredstava. Ipak, najavljeno je da sportisti neće trpeti zbog toga i da će se naći način da se oni finansiraju preko Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije.

Ovom prilikom demаntujemo neke od iznetih nаvodа: Nenаmensko trošenje sredstаvа – isprаvnost nаšeg poslovаnjа je pored nаlаzа revizorske kuće potvrđenа uprаvo u presudi nа koju se Ministаrstvo pozivа, а nа koju se prаvni sаvetnik sаvezа nije žаlio jer se onа ne odnosi ni nа privredni prestup niti nа prekršаj iz delаtnosti rаdа PSS. Nаročito je netаčno dа je bilo ko iz Sportskog sаvezа Srbije ili neke druge institucije dolаzio u Sаvez i vršio bilo kаkаv nаdzor ili nа bilo koji nаčin kontаktirаo Sаvez. O tome ne postoji ni jedаn zаpis bilo koje vrste”, stoji u saopštenju Plivačkog saveza Srbije.

Iz vladajućeg tela srpskog plivanja tvrde da se ministar i njegov pomoćnik oslanjaju na neproverene i neovlašćene izvore.

U saopštenju se ističe i uverenje da je Ministarstvo svesno svoje odgovornosti i da neće dozvoliti da se zajednički ciljevi dokazuju u medijima ili pred sudovima.

Izvor: B92/Blic