Felpsu je drugi put u poslednjih 10 godina oprošteno ugržavanje javne bezbednosti usled vožnje u pijanom stanju. U biografiji ima i javno konzumiranje marihuane. Međutim, "izvinjavam se" opet je bilo dovoljno

KO JE MAJKL FELPS: Bahat, varalica, kome je sve dopušteno, istinski antiheroj!

> 13:39

Višestruki olimpijski šamion i svetski rekorder u plivanju osvuđen je uslovno na godinu i po dana zatvora zbog vožnje u pijanom stanju. Amerikanac se izjasnio krivim za optužbe povodom incidenta iz septembra, kada je vozio 135 km/h u Baltimoru, skoro duplo brže nego što je to dozvoljeno.

Pukom srećom niko nije stradao. Da li zbog statusa heroja koji ima u SAD, Felps je izbegao odlazak u zatvor, iako mu je ovo bilo drugo hapšenje zbog istog prekršaja u roku od deset godina. Felps je takođe izbegao suspenziju iz plivačkog tima SAD i Olimpijskog komiteta, pa će moći da učestvuje na Olimpijskim igrama 2016. godine.

"Mnogo sam naučio o sebi, nadam se da ću nastaviti i dalje da rastem kao osoba i ostanem na putu oporavka. Narednih nekoliko godina će biti veoma izazovne za mene. Srećan sam što imam veliku podršku ljudi koji me okružuju", izvinio se Felps za grešku koju je napravio, kao što je to uradio deset godina ranije kada je takođe vozio pijan, kao što je uradio i 2009. kada je fotografisan kako koristi marihuanu.

Zbog toga mediji u Americi više nemaju reči opravdanja za osvajača 18 olimpijskih zlata, ističući da je on "problematična osoba".

"On potpisuje multimilionske ugovore koji ga čine uzorom za našu decu, dok istovremeno živi destruktivno kako ni jedno dete ne bi trebalo da vidi. On više nije tinejdžer, iako se još uvek tako ponaša. On je dostigao vrh, ali i dalje ne zna kak oda se ponaša tu", piše Kristina Brenan.

Publika u Srbiji svesna da Felps nije potpuni heroj ni u bazenu, a prva asocijacija na njegove "uspehe" je poklonjena zlatna medalja na OI u Pekingu, kada je Milorad Čavić stigao pre njega na cilj, ali je merač vremena Omega, pokazao drugačije i tako je Felps stigao do rekorda od osam zlata na jednim Olimpijskim igrama.

Izvor: B92/Večernje novosti