Srpski plivač, Velimir Stjepanović, osvojio je zlato i na 200 metara slobodno, pošto je za dve stotinke isplivao brže od nemačkog plivača Bidermana!

SRBIJA IMA NOVOG KRALJA: Njegovo ime je Velimir Stjepanović. Još jedno zlato za Srbiju! (VIDEO)

> 18:02

Naš plivač Velimir Stjepanović još jednom je zablistao na Evropskom prvenstvu i osvojio zlatnu medalju na 200 metara slobodnim stilom sa vremenom 1:45,78, što je novi nacionalni rekord i drugo odličje za Srbiju na šampionatu u Berlinu.

Za medalju se borio sa Artemom Lobuzovim, Piterom Timersom, Sebastijanom Veršurenom, Janikom Anjelom, Filipom Manjinijem, i glavnim konkurentima Dominikom Kozmijem i rekorderom Nejcom Bidermanom.

Srpski junak je fantastično krenuo u finalu, prvi se okrenuo sva tri puta, posle 50, 100 i 150 metara, i u odličnom ritmu vodio trku. Do kraja je izdržao sve nalete rekordera Bidermana pred njegovom publikom i za dve stotinke bio brži od njega, pa se zlatom okitio u vremenu novog nacionalnog rekorda - 1:45,78! Nejc Biderman bio je dakle zazueo drugo mesto sa vremenom od 1:45,80, a iza njih dvojice, treće mesto je osvojio Francuz Janik Anjel, sa vremenom 1:46, 65.

Pogledajte ovu trku za anale i kako je Velja još jednom oborio nacionalni rekord:

Izvor: mozzartsport.com/sport.blic.rs/b92.net