Naš plivač Velimir Stjepanović približio se još jednoj medalji na Evropskom prvenstvu u Berlinu pošto se plasirao u finale na 200 metara slobodnim stilom.

STJEPANOVIĆ HOĆE JOŠ ZLATA: Nacionalni rekord i finale za srpskog plivača!

> 17:50

Osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Berlinu, u disciplini 400 metara slobodnim stilom, Velimir Stjepanović, plasirao se u drugo finale na šampionatu.

Velja je u kvalifikacijama zauzeo drugo mesto sa vremenom 1:48,02 minuta, da bi do borbe za medalje došao pošto je u polufinalu 200 metara slobodnim stilom preplivao za 1:46,79 minuta i takođe osvojio ukupno drugo mesto.

On se prvi okrenuo posle 50 metara, da bi vođstvo nakon 100 preuzeo Anjel, a u drugoj polovini trke ubrzao je rekorder Biderman i zauzeo prvo mesto, jer je bio 10 stotinki brži od Velje. Treće mesto pripalo je Mađaru Dominiku Kozmi (1:46,89) iz prve polufinalne grupe.

Pored njih trojice u finalu će, u sreda od 18.52, još plivati Artem Lobuzov, Piter Timers, Sebastijan Veršuren, Janik Anjel i Filipo Manjini, a kao rezerve čekaju Andrea Mičel D'Ariđo i Matijas Koski.

Izvor: sport.blic.rs/mondo.rs/kurir.rs