Srpski kajakaški dvojac u sastavu Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi na 200 metara, dok su na 500 metara Nikolina i Olivera Moldovan došle do srebra.

Grujić i Novaković zlatni, sestre Moldovan srebrne na Svetskom prvenstvu!

> 10:20

Grujić i Novaković su do cilja došli posle 30,5 sekundi, ostavili su iza sebe nemački tandem Ronald Ruhe / Tom Libšer (30.606), dok su za bronzu veslali Francuzi Sebastijan Žuve i Maksim Bumont (30.884).

Srpkinje su ostvarile rezultat od jednog minuta, 40 sekundi i 48 stotinki.

Prvo mesto pripalo je Mađaricama Gabrijeli Sabo i Tamari Čipeš u vremenu 01:39.935, dok su bronzu osvojile Poljakinje Karolina Naja i Beata Mikolajčik. Njih dve su trku završile za 01:41.337 minuta.

Nikolina i Olivera Moldova veslale su fenomenalno i malo je falilo da postanu svetske šampionke. U prvih 250 metara imale su veliku prednost od jedne i po dužine čamca.

Ipak, umor ih je stigao u drugoj polovini staze, pa su Mađarice stigle i osvojile najsjajnije odličje.

Medalja sestara Moldovan 33 je u istoriji sprskog kajaka na planetarnim smotrama. Tako je izjednačen dosadašnji rekord (Duizburgu 2007-3) po broju osvojenih medalja kajakaša na Svetskim prvenstvima

Sestre Moldovan samo su nastavile sa odličnim uspesima srpskih kajakaša u Moskvi, pošto su u subotu medalje osvojili Dalma Benedek-Ružičić i dvojac Tomićević i Torubarov.

Izvor: b92.net