Pored našeg čamca iz drugog pokušaja do polufinala stigle su i prvoplasirana Belorusija (6:18.70) i trećeplasirana Republika Irska (6:28.54). Poslednja u repesažu bila je Rusija (6:31,41)

VESLANJE: Četverac u polufinalu

> 17:12

 

Posle dvojca bez kormilara još jedna srpska posada je obezbedila polufinale Svetskog veslačkog prvenstva za seniore do 23 godine u Varezeu. Četverac bez kormilara Vuk Matović, Nikola Kekić, Igor Lončarević i Nikola Selaković plasirao se među 12 najboljih svetskih selekcija drugim mestom u repesažu ove discipline.

Polufinale je na programu u petak od 15.14 časova, a pored posada iz repesaža, dan ranije, bitku za finale direktno iz kvalifikacija obezbedili su čamci Španije, Velike Britanije, Francuske, Italije, Hrvatske, SAD, Nemačke, Rumunije i Kine. Finale u ovoj disciplini je u subotu, a istog dana na programu je B finale.

"Teški četverac je ispunio cilj plasmanom u polufinale ali ni u repesažu, kao što je slučaj i sa kvalifikacijama, nije bio na željenom nivou. Neke stvari u čamcu ne štimaju a i dalje je to daleko od onoga što su momci pokazali u pripremama za ovo takmičenje. Pokušaćemo do sutra da ispravimo greške a u zavisnosti od grupe videćemo šta nam je činiti u polufinalu", kazao je trener reprezentacije i ove posade Aleksandar Ivković.

Izvor: soskanal.rs
         sportskacentrala.com