Nije baš najbolje biti u koži selektora ženske juniorske rukometne reprezentacije ako roditeljima tinejdžerki bude morao da saopšti: „Vodim vam decu na Kosovo da brane grb Srbije“

JUNIORKE SRBIJE IGRAJU PROTIV KOSOVA: Traži se neutralan teren

> 14:33

Ni Zoran Valdevit ni bilo ko iz RS Saveza ne može da kaže mnogo o prijemu južne srpske pokrajine u Evropsku rukometnu federaciju. Da li će od 17. do 19. aprila naše juniorke igrati protiv Kosova u kvalifikacijama za EP u Španiji 2015, ne zavisi od njih, već od države.

- Juniorska reprezentacija će postupati u skladu sa odlukama Saveza, koji čeka stav države po tom pitanju. Mogu da komentarišem taj meč samo sa sportske strane i da kažem da je grupa odlična, jer imamo velike šanse za prolaz dalje - smatra Valdevit da naše devojke neće imati problema da izvade vizu za Šampionat.

U kvalifikacionoj grupi su još Rumunija i Slovačka, a šef stručnog štaba izneo je zanimljivo viđenje oko domaćinstva turnira koji bi trebalo da se održi na proleće.

- Ni Rumunija, ni Slovačka, ni Srbija nisu priznale Kosovo. Samim tim, meč ne bi trebalo da se igra tamo. Ako već budemo primorani da igramo protiv zemlje koju naše države ne priznaju, onda bi kompromis bio da igramo na drugom terenu. Ne mora u Srbiji, ali domaćinstvo mogu da preuzmu druge dve ekipe. Ili da se igra na neutralnom terenu, kao što je to bio slučaj kada su se prethodnih godina sastajali klubovi iz Srbije i sa Kosova - podseća Valdevit.

Izvor: novosti.rs