Srpski rukometni savez još je u potrazi za selektorom reprezentacije, a među imenima našlo se i ono bivšeg hrvatskog selektora i sadašnjeg trenera Metalurga

HRVAT NA KLUPI SRBIJE: Lino Červar selektor rukometne reprezentacije?

> 11:30

 

Rukometni savez Srbije na velikim je mukama. Muška reprezentacija nije se uspela plasirati na Svetsko prvenstvo u Kataru, a odmah nakon poraza u kvalifikacijama od Češke ostali su i bez selektora Vladana Matića. I od tada traje potraga za naslednikom. Na njegovo mesto imenovan je Dejan Perić kao privremeno rešenje, a kao pravi naslednik spominjao se pre svih Ljubo Vranješ. Ipak, on je zauzet poslom u Flensburgu, evropskom prvaku.

U savezu su se zbog toga između ostalih setili i bivšeg hrvatskog selektora, Line Červara, aktuelnog trenera Metalurga.

"Lino Červar je moj veliki prijatelj i čovek s kojim se često čujem. Voleo bih ga videti na klupi Srbije, ali to je verovatno nemoguće. Imao bih potpuno poverenje u njega, u njegove ruke bih dao i klub i reprezentaciju jer znam da bi napravio rezultat. Pitanje je kako bi ga igrači i javnost prihvatili", rekao je za novosti predsednik saveza Velimir Marjanović.

I stvarno bi to bilo veliko iznenađenje da se Lino nađe na klupi Srbije, a Marjanović želi stručnjaka sa ovog govornog područja jer "stranci" bi imali problema sa jezikom, novcem i strategijom. Kako je Vranješ otpao, a srpski stručnjaci su uglavnom potrošili svoje kredite, savez se okrenuo iskusnom Hrvatu. Spominje se još jedan hrvatski stručnjak.

"Cenim Seada Hasanefendića, ali on je selektor Tunisa. Naravno, prva želja je Vranješ, ali on trenutno ne može biti selektor", zaključio je Marjanović

Izvor: 24sata.hr  novosti.rs