Vioriće se i zastava "Svete stolice" - Vatikan dobio prvo sportsko društvo!

> 16:16

Zastava "Svete stolice" bi mogla da dobije mesto pod svojim olimpijskim suncem. 

Kako drugačije, nego na srpski način - Divac, puška i "Hristos se rodi"!

U najmanjoj, ali i jednoj od najuticajnijih država na svetu, Vatikanu, otvoreno je prvo sportsko društvo - atletsko društvo. Prezentacija prvog sportskog društva u Vatikanu je izvršena danas u pres službi "Svete stolice". 

Ovaj neobični klub za sada ima 60 takmičara, od članove Švajcarske garde, preko opatica, pa sve do rimske kurije, zaposlenih u tamošnjim muzejima, bibliotekama itd.

Članovi sportskog društva na javno prestavljanje su došli u plavim trenerkama sa simbolima Vatikana, ukrštenim ključevima raja i Rima. Zahvaljujući ugovoru sa Italijanskim olimpijskim komitetom moći će da se takmiče i na međunarodnoj sceni, a cilj im je, kažu da se zastava Svete stolice zavijori na Olimpijskim igrama, ali i "da prenose hriščanske vrednosti širom sveta".

Vatikan se nalazi u Rimu i najmanja je nezavisna država na svetu pošto zauzima samo 44 hektara i ima tek 1.000 prijavljenih stanovnika. Osnivanje ovog društva je samo još jedan od pokazatelja kako se ova crkva-država pod vođstvom pape Franje polako otvara prema svojoj pastvi, ali i celom svetu.

JOŠ SPORTA:

Kinezi zovu i Arnautovića - Vest Hem rekao "NE"!

Atinjani i zvanično dobili NBA pojačanje!

Pravo bogatstvo za Prijovića - Srpski napadač zadužio opremu u zemlji "nafte"

Bolnica u Malagi, trojica se povredila!