Udovičić: "Evropsko i Svetsko prvenstvo u fudbalu, finale Lige šampiona, zašto da ne?"

> 23:51

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je da bi izgradjom nacionalnog stadiona Beograd dobio "novi simbol".

Jović TERMINATOR!

On je u obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije rekao da bi novi stadion Beogradu omogućio kandidovanje za najveća sportska takmičenja.

"Želimo da Beograd dobije novi sportski simbol, jednu modernu arenu, jedan moderan stadion", rekao je Udovičić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića o izgradnji stadiona. 

Udovičić je rekao da želi da u Beogradu bude finale Lige šampiona u fudbalu, da se konkuriše za organizaciju Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu. 

"Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju. Želja nam je da kroz izgradnju nacionalnog stadiona ojačamo i naše selekcije, poboljšamo uslove za treniranje naših sportista i da se naši sportisti pripremaju u našoj zemlji, a ne da idu u inostranstvo", rekao je Udovičić. 

On je kazao da je "analiza efekata" pokazala da mesto gde se pravi takav stadion privlači mnogo drugih investicija. 

"Ulažemo u našu sadašnjost i budućnost. Ulažemo u zdravlje, jer kroz sport promovišemo zdrave stilove života", ocenio je ministar Udovičić.

JOŠ SPORTA:

Najbolji plasman Srbije još od 2014. godine!

Mihin povratak u Italiju?

Kavsi čiste prostor u "seleri kepu", Korver u Juti

Crna Gora blizu, Hrvatska se provukla, Slovenija izgubila i teoretske šanse!