Bokser i ugovor od neverovatnih 365 miliona dolara!

> 00:28

Kanelo Alvares, meksički bokser je postao najplaćeniji sportista na svetu. 

Muslin nakon Srbije putuje na Daleki istok

Meksikanac je potpisao ugovor sa sportskim striming servisom DANZ vrednim 365 miliona dolara. On je tako postavio novu lestvicu i nadmašio je Đankarla Stentona, bejzbol igrača Njujork Jenkija koji je 2014. godine potpisao ugovor na 13 godina vredan 325 miliona dolara. 

Na godišnjem nivou Alvares će zarađivati manje od fudbalera Barselone Lionela Mesija koji prema informacijama Forbsa ima godišnju platu od 84 miliona dolara.

Alvarezov ugovor je petogodišnji i obuhvata 11 borbi trenutno najveće zvezde boksa i višestrukog šampiona sveta u srednjoj kategoriji koji je objedinio WBA (Super), WBC i Ring magazin pojase. 

Kanelo će prema ugovoru prvu borbu da im 15. decembra u njujorškom sportskom hramu Medison Skver Gardenu protiv Rokija Fildinga u supersrednjoj kategoriji. 

Alvares je najveća bokserska zvezda nakon višegodišnje dominacije Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa. Ovaj 28-godišnji momak rođen u Guadalahari je u 53 borbe u karijeri zabeležio 50 pobeda, od čeka 34 nokautom, a doživeo je samo jedan poraz, od Mejvedera 2013. 

U poslednjoj borbi pod okriljem TV mreže HBO pobedio je Genadija Golovkina 15. septembra, a ta borba je američkoj medijskoj kući donela 120 miliona dolara.

JOŠ SPORTA:

Venger otkrio ono što su svi čekali: Vraća se!

EK: Partizan parirao samo 20 minuta

EL: Sjajni Nikola MIlutinov, Micov nedovoljan da se sruši Kralj

Šuška se šuška...Još jedan Srbin na meti Katalonaca?