Sa lica zemlje izbrisan legendarni Džordžija Dom

Kod njih emocije ne postoje, srušena legendarna hala u Atlanti

> 15:42

Amerikanci za razliku od Evropljana nisu preterano emotivno vezani za sportske objekte, pa je tako sa lica zemlje izbrisan legendarni Džordžija Dom. Izgrađen 1989. godine stadion u Atlanti je bio dom lokalnog NFL tima Atlanta Falkonsa, domaćin dva Superboula, najgledanijeg sportskog događaja na svetu, te Olimpijskih igara 1996. godine.

Od otvaranja 1992. Džordžija Dom je bio domaćin skoro 1.500 događaja na kojima je ugostio skoro 40 miliona ljudi. Sa kapacitetom od 80.000 mesta bio je najveći pokriveni stadion na svetu, dok ga nisu nadmašili AT&T Dalas Kaubojsa u Arlingtonu (Teksas) i Milenijum Stadion u Kardifu (Vels).

Džordžija Dom je ove godine nasledila savremena 1,6 milijardi dolara vredna Mercedes Benc arena, pa je stari objekat srušen do temelja. U kontrolisanoj eksploziji u ponedeljak upotrebljeno je skoro 2.300 kilograma eksploziva.

Novi stadion ima pokretni krov, izgradnja objekta futurističkog dizajna je koštala 1,6 milijardi dolara, a maksimalni kapacitet mu je 71.000 mesta. Osim NFL tima Atlanta Falkonsa na njemu se igraju i utakmice „evropskog“ fudbala u MLS ligi, a igra Atlanta Junajted.

JOŠ SPORTA: 

Mažić sudi Svetsko prvenstvo u Rusiji

Klop stvara pakleni Liverpul - Pet igrača za napad na Premijer ligu!

Samardo Semjuels napušta Partizan (FOTO)

Poznati fudbaler hteo da se ubije zbog sopstvene porodice