Nikola "Djota" Milošević je 19-godišnji momak iz Smedereva čija će vas spretnost sa loptom zadiviti

UMETNIK SA LOPTOM: Upoznajte najboljeg freestyle fudbalera u Srbiji!(VIDEO)(FOTO)

> 15:09

Kao i svaki drugi dečak krenuo je da se bavi fudbalom, ali je nakon 7 godina odlučio da ljubav prema ovom sportu pretoči u nešto drugo, nešto što je još uvek nepoznato široj javnosti - freestyle fudbal.

"Freestyle fudbal je način sopstvenog izražavanja izvodeći trikove sa loptom svim delovima tela. Za neke to može biti hobi, za neke sport, a ja to smatram svojim načinom života." - kaže Nikola.

 

 

Svaki sportista ima neku svoju priču o tome kako je počeo da se bavi određenim sportom, a Đota nam je ispričao svoju.

"Još od najranijeg detinjstva želeo sam da ovladam loptom i imam potpunu kontrolu nad njom, a zatim sam, nakon odlaska u srednju školu, i počeo da se bavim freestyle fudbalom. U početku sam vežbao samo da bi mi vreme brže prolazilo, jer sam imao dosta slobodnog vremena, a zatim sam se stvarno zaljubio u freestyle i evo, ovim se bavim već 4 godine, a to "gubljenje vremena" ispred zgrade, preraslo je u nešto čime se profesionalno bavim." - ističe Đota.

 

Ovaj, relativno noviji sport, koji je počeo da se razvija početkom ovog veka, zauzima sve više maha širom sveta. Najrazvijenije zemlje su Poljska i Rusija, a u Srbiji se freestyle fudbalom bavi svega 15-ak momaka.

"Trudim se da na što bolji način predstavljam ono čime se bavim. Nadam se da će jednog dana to uzeti maha među mlađim generacijama, pa i starijim, a da će to pokrenuti i organizaciju većeg broja takmičenja na ovim prostorima."

U svetu se održavaju brojna takmičenja, a Nikola je učestvovao na nekoliko njih, među kojima su i Evropsko prvenstvo, na kome je uspeo da se domogne bronzane medalje, na kojem putu je pobedio i čuvenog Seana Garniera iz Francuske, kao i svetsko prvenstvo na kome je uspeo da se domogne plasmana u 16 najboljih u kategoriji "Challenge", odnosno 32 najbolja u kategoriji "Battle".Postoje i mnoga okupljanja ljubitelja ovog sporta, koja se u Srbiji, uglavnom održavaju u Beogradu ili Novom Sadu.

"Trudimo se da godišnje organizujemo barem jedno okupljanje freestylera sa Balkana, koja se uglavnom održavaju u Novom Sadu. Otvorenog su tipa, tako da se svako može pojaviti i vežbati sa nama. Ukoliko među onima koji trenutno čitaju ovo ima onih koji su zainteresovani za to, mogu pratiti moju fejsbuk stranicu www.facebook.com/djotafreestyle ili instagram nalog www.instagram.com/djotafreestyle, gde će moći da budu obavešteni na vreme o događanjima koje pravimo." - kaže Nikola.

Pogledajte neke od njegovih snimaka!