Iako je rođena i odrasla u Sjedinjenim Američkim Državama, ona je odlučila da brani boje Srbije

SRPSKI GOLF NA SVETSKOJ MAPI: Milena Savić na pragu LPGA Tura!

> 19:01

Njen otac Rade stigao je u Ameriku pre četiri decenije. Majku Fani, iako ima grčko poreklo, odgajila je baka Srpkinja, pa se u porodičnoj kući u Indijani priča isključivo srpskim jezikom.

Još od detinjstva, kada se zarazila golfom, 24-godišnja Milena je odlučila da brani boje Srbije i nada se da će ispuniti očekivanja svih ljubitelja svog sporta u našoj zemlji.

Ona će se za nastup na LPGA turu boriti početkom decembra u Dejtona Biču, pošto je izborila plasman u poslednju rundu takozvanih kvalifikacija. Milena je četvrtog dana druge faze imala 69 udaraca i tako je zauzela 41. mesto u konkurenciji 190 igračica, od kojih je prvih osamdeset dobilo mogućnost da se bori za plasman u elitu.

“Jedina sam profesionalna golferka iz Srbije. Moji dobri rezultati dosta pomažu na popularizaciji ovog sporta u Srbiji i velika mi je čast što mogu da igram sa srpskom zastavom na turnirima širom sveta. Imam sjajnu podršku ljudi iz Golf asocijacije Srbije i Srpskog profesionalnog golf udruženja, oni mene predstavljaju kao golferku na koju deca mogu da se ugledaju. Sve više najmlađih se interesuje za golf i to je sjajna stvar za naš sport”, ističe Milena.

Milena je zajedno sa sestrom Arijanom već predstavljala Srbiju na Svetskom amaterskom prvenstvu u Turskoj pre dve godine. Igranje na LPGA turu doveo bi je i korak bliže ostvarenju još jednog cilja, a to su Olimpijske igre.

“Znala sam da ako se odlučim da se takmičim pod srpskom zastavom, imam veće šanse da se takmičim na Olimpijskim igrama, a to je nešto što zaista želim u svojoj sportskoj karijeri”, ističe Savićeva.

Milena se, inače, sasvim slučajno zaljubila u golf. Pošto je kasnila na trening plivanja, otišla je na lokalni golf teren po oca, gde ju je primetio jedan od trenera i zamolio da proba da udari lopticu. Uzela je palicu, udarila najjače što može i od tada je nije ispuštala. Tako je počela priča o devojci koja bi mogla da bude prva srpska predstavnica u golfu na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92