Slovenačka skijašica Tina Maze trijumfovala je na prvom slalomu sezone u Svetskom kupu, održanom u finskom Leviju, Nevena Ignjatović završila na 53. mestu

MAZE "SMAZALA" KONKURENCIJU: Slovenka trijumfovala u finskom Leviju!

> 16:58

Maze je do pobede došla ukupnim vremenom od 1:55.15 minuta, sa 34 stotinke prednosti u odnosu na Šveđanku Fridu Hansdoter.

Njima dvema se na podijumu pridružila Katrin Cetel, koja je imala za 52 stotinke lošije vreme od pobednice.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 53. mesto u prvoj vožnji, sa četiri sekunde zaostatka u odnosu na Slovenku i nije se plasirala u drugu rundu.

Osvajačica Svetskog kupa iz pretprošle sezone bila je najbolja posle prve runde, ispred Hansdoterove i još jedne Šveđanke Marije Pietile-Holmner, dok je Cetelova bila peta.

U nastavku, Cetelova je zasijala, a iako je Pietile-Holmnerova izgubila malo vremena, Hansdoterova ju je nadmašila za 18 stotinki, da bi Maze odskijala rutinski za trijumf.

Pietile-Holmnerova je na kraju morala da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Nine Leseth iz Norveške, Kanađanke Mari-Mišel Ganjon i Šarke Strahove iz Češke. Prvih deset kompletirale su Mišel Gisin iz Švajcarske i austrijske skijašice Nikol Hosp i Aleksandra Daum.

Posle dve trke u Svetskom kupu, u generalnom plasmanu vodi Amerikanka Mikaela Šifrin sa 124 boda, ispred Cetelove sa 110 i Maze koja ima 109.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović završila je na 53. poziciji.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se veleslalomom u Aspenu 29. novembra, a u nedelju je u Leviju na programu muški slalom.

Izvor: B92/Mozzartsport