"Orlovi" slomili "Gaučose"

> 19:33

Reprezenantacija Srbije nastavlja sa  sjajnim igrama na Svetskom prvenstvu koje se održava u Italiji i Bugarskoj, danas smo u okviru drugog kola druge faze prvenstva pobedili Argentinu sa 3:0 (25:18, 25:22, 25:22).

Crno-beli se dobro drže posle prvog dela!

Na taj način smo uspeli da stignemo nadomak plasmana u top 6 ekipa Svetskog prvenstva, odnosno treće faze koja se igra u Torinu. Prvi set je počeo u egalu, sve dok srpski reprezentativci nisu počeli sa dobrim servisima, prvenstveno Uros Kovačević.

Odvojili smo se na pet poena prednosti kada je Krsmanović zaigrao sjajno, prvo je zaustavio Solea na mreži, a potom imao i nekoliko dobrih servisa za konačno osvajanje prvog seta od 25:18. Drugi set je krenuo uz dosta grešaka na obe strane, a onda smo preko Ivovićevih servisa osvajali poene zbog slabijeg prijema Argentinaca.

Odvojili smo se sredinom drugog servisa kao i u prvom setu, s tim što je ovaj put prednost bila manja. Poveli smo sa 21:17 nakon bombe Lisinca posle dobrog servisa i slabijeg prijema gostiju, tu prednost smo uspeli da sačuvamo sve do samog kraja i poveli sa 2:0.

Loše smo počeli treći set, Argentinci su poveli sa 4 poena prednosti, pa i pet kada je Luburić pogrešio, da bi na tehničkom tajm-autu naši protivnici vodili sa 10:16. Sledi neverovatna igra izabranika Nikole Grbića.

Bilo je 13:17 nakon poena Ivovića i Kostića, Argentinci su grešili, sledi i blok Podraščanina, onda još jedan, očas posla je bilo 18:19 za Argentince.

Usledila su nova četiri uzastopna poena Srbije, Podraščanin je briljirao, Luburić takođe, okrenuli smo na 22:20 i tu prednost lagano zadržali do kraja utakmice. 

Srbija 17 (6-1)
Poljska 16 (5-1)
Francuska 12 (3-3)
Argentina 8 (3-4)

Izvor: Sportske.net

JOŠ SPORTA:

Musli se pridružio Ročestiju

PONOVO "Mitros on fire"

Inzagi otkrio koji je Sergejev najveći problem - Ima li rešenja?

Ronaldo ili Frozinone, ko više zarađuje?