Ovaj čovek definitivno spada među fizički najspremnije ne atletičare, već sportiste na planeti. Istrčati 42.195 metara bi bio veliki problem velikoj većini ljudi na svetu, ali ne i Amerikancu Brajanu Morsemanu (29), kojem je to uspelo čak tri puta za osam dana i u svakoj od trka je, za neverovati, pobedio.

TATA GODINE: Osvoji tri maratona u samo osam dana za bolesnog sina! (FOTO)

> 17:45

Ovaj sjajni maratonac već ima izuzetne rezultate. Pobedio je u čak 23 od 42 dugoprugaških trka, ali ono o čemu sanja ja da istrči za svoj nacionalni tim na Olimpijskim igrama u Riu.

Pobedama na maratonima u tri različite države SAD-a (Alabama, Virdžinija i Južna Karolina) Morseman je zaradio 5.750 dolara, ali još im nedostaje gotovo toliko za lečenje njegovog sina kojem je na rođenju dijagnostikovana spina bifida koja može dopvesti do trajnih oštećenja mozga

- Sve što radim, sve što zaradim trčanjem ide za lečenje sina. Porodica me podržava u trčanju, oni su mi najveća inspiracija - kazao je definitivno ovaj "tata godine".

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3031001/Bryan-Morseman-wins-three-marathons-eight-days-use-5-750-winnings-help-sick-infant-son.html