Za one koji to nisu znali postoji veliki izbor ukusnih namirnica koju bezbrižno možete jesti svaki dan, a koje pritom sagorevaju višak kalorija u vašem organizmu. Osim što su veoma ukusne i i pomažu da se oslobodite viška kilograma ove namirnice pružaju pravu podršku u zdravom načinu života. Savet: pokušajte da uključite neke od ovih namirnica u neki od svojih dnevnih obroka i ne zaboravite da trenirate redovno. Samo nakon nekoliko dana iznenadićete se rezultatima!

HRANA KOJA ĆE VAM POMOĆI DA SMRŠATE: Jedite bezbrižno i sagoreće Vam kalorije!

> 16:44

Grejp

Grejp ubrzava metabolizam i pomaže u sagorevanju kalorija. Ovo voće produžava odećaj sitosti i sadrži izuzetno mali broj kalorija. Stabilizuje krvni pritisak. Možete ga koristiti, na primer u voćnoj salati, frapeu ili jednostavno ga piti isceđenog.

Celer

Tajna celera je vrlo jednostavna, sadrži malo kalorija i pomaže da sagorite mnogo više nego što jedete. Celer se većinom sastoji od vode i to je razlog zašto je dobar prilikom dijeta. Ipak, celer nije dobra opcija za dijetu ako samo njega jedete, najbolje je kombinovati ga uz drugu vrstu hranu.

 

Zeleni čaj

Ovaj egzotični azijski napitak je prilično poznat u našim životima, ali mnogi ne znaju njegove izuzetne karakteristike. Bogat je antioksidansima, ubrzava metabolizam i značajno pomaže u gubljenju viška kilograma.

Omega-3

Naučno je dokazano da se omega-3 ponaša kao izuzetno dobar regulator našeg metabolizma. Omega-3 su masne kiseline koje blagotvorno utiču na nivo "leptin" hormona, koji kontroliše koliko se brzo mast sagoreva u organizmu. Kako se omega-3 ne proizvodi u našim telima, onda možemo samo da se snadbevamo njom jedući ribu ili kroz razne specijalne aditive i omega-3 suplemente.

Kafa

Retki mogu da zamisle početak dana bez šolje kafe. Svi znamo da je to zbog kofeina koji nam pomaže da se osećamo življe i koncentrisanije. Doza kofeina reguliše srčani ritam, krv prihvata više kiseonika i više se kalorija sagoreva. Nažalost to se remeti dodavanjem krema i šlaga. Umesto toga razmislite o dodavanju cimeta.

Avokado

Ova moćna voćka je trostruki sagorevač masti. Sadrži zasićene masti koje ubrzavaju metabolizam i štiti ćelije koje nam proizvode energiju od radikalnih oštećenja. Ima mnogo sjajnih zdravstvenih benefita. Redukuje nivo holesterola, leči rane, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i udara i dobar je za oči i kosu.

Ljuta hrana

Bilo koja ljuta hrana pripada grupi hrane koja pomaže u sagorevanju masti. Nije bogata kalorijama i može biti odličan dodatak jelu. To može biti biber ili neki ljuti sos.

Semenke Čie

Bogate su proteinima, vlaknima, i omega-3 mastima i pomaže u ubrzavanju metabolizma. Suzbija apetit i aktivira glukagon, naš veliki hormon sagorevanja. Samo potopite semenke u vodu i za nekih 15 minuta će dostići veličinu 10 puta veću. Semenke će vam pomoći da se osećate siti duže i sprečiće vas da se prejedete. Jedini problem što se vrlo teško nalaze u našim prehrambenim prodavnicama.

Brazilski orah

Jedna od najukusnijih grickalica koja pomaže u sagorevanju kalorija. Pomažu u ubrzanju metabolizma tako što konvertuju osnovni hormon štitaste žlezde T3 u akvtivnu formu štitastog hormona. Brazilski orasi takođe pomažu u borbi protiv celulita i poboljšavaju imuni sistem.

Izvor: womanitely.com