ASS: Ništa od rekorda, sudije, marš iz atletike!

> 12:52

Samac je sa 85,60 metara navodno postavio državni rekord u bacanju koplja u Sremskoj Mitrovici.

Sastanak zbog Donarume

Međutim, na društvenim mrežama se pojavio snimak gde se tačno vidi da sudije pomeranjem koplja nekoliko metara unapred broje rezultat.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izjavio je da je video snimak gde se vidi ova neregularnost postavio upravo Savez.

"Očigledno je da je bilo neregularnosti. Ovaj snimak je ASS prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah nakon toga smo oformili komisiju i po pravilniku ASS sudije su odmah suspendovane. Teško da će ikada više dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju", istakao je Jevrosimović u izjavi za javnost dostavljenoj medijima. 

On je dodao da čeka pisane izjave aktera.

"Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje nećemo da tolerišemo i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari – marš iz atletike. Vrlo jasno stavićemo do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna – marš iz atletike".

Sa druge strane, Samac tvrdi da je siguran da je oborio rekord Seada Krdžalića star 31 godinu i otvara pitanje autentičnosti snimka.

"Sve ovo što se trenutno dešava u mojoj profesionalnoj karijeri predstavlja veoma težak period, jer se stavlja mrlja na sve ono što sam do sada ostvario i želeo da ostvarim. Snimak, koji se vezuje za moje ime, ne znam da li autentičan, da li iz serije u kojoj sam oborio državni rekord (u šta sam više nego siguran, zbog forme u kojoj se nalazim), ali naglašavam da verujem u državu Srbiju, državne institucije, Atletski Savez Srbije, da će ispitati slučaj i doneti pravednu odluku", napisao je Samac na Fejsbuku. 

JOŠ SPORTA:

Prijatno iznenađenje čeka navijače Zvezde

Ljajić: Ja bih ostao, odluka je na klubu!

Roze: Da se moji igrači smeju i neutrališu Zvezdu!

Ćabi se vraća u Real!