Organizatori saopštili da će jedan beogradski medij da bude tužen

BG maraton: Stošić i Trklja dobijaju nagradu, ali ne u punom iznosu

> 18:45

Organizatori 31. Beogradskog maratona saopštili su danas da će pobednici Kristijan Stošić i Nora Trklja dobiti finansijske nagrade, ali ne u punom iznosu, jer nisu ispunili normu.

„Zmajevi“ bez bele zastave na Čairu

- Kristijanu Stošiću i Nori Trklji ćemo isplatiti nagradu. Neće to biti ceo predviđeni iznos, jer, po propozicijama, nije ostvaren neophodan rezultat, ali smo mi kao i uvek do sada, odlučili da koliko je u našoj moći, podržimo naše dugoprugaše - navodi se u saopštenju.

Prethodne subote su prvih pet mesta u maratonskoj trci zauzeli petorica srpskih takmičara, a pobedio je Stošić rezultatom 2:45,23 sata. To je najslabiji rezultat u istoriji Beogradskog martona. Poređenja radi, prošle godine je Kenijac Stiven Kipnegetič Katam pobedio rezultatom 2:21,12.

U ženskoj konkurenciji pobedila je srpska atletičarka Nora Trklja sa 3:08,46 sata, a prošle godine trijumfovala je Olivera Jevtić rezultatom 2:38,03, što je bolji rezultat od rezultata pobednika ovogodišnjeg muškog maratona. Organizatori maratona navode da "jedan tabloidni mediji", aludirajući na portal blic.rs, koji je pre dva dana objavio tekst pod naslovom "AFERA Pobednik Beogradskog maratona: Uzeli su mi nagradu", vodi prljavu kampanju protiv preduzeća Beogradski maraton.

-Taj tabolidni mediji ponovo na lažima, obmanama javnosti i manipulacijama gomilom netačnih informacija, sprovodi najprljaviju kampanju protiv nas i najvećeg tradicionalnog sportskog događaja u našoj zemlji - piše u saopštenju i dodaje da će biti podneta "tužba nadležnom sudu. - Takođe, biće tuženi i svi oni koji te laži svesno i namerno, bez provere činjenica, dalje prenose.

Orgnizatori Beogradskog maratona ponovili su da je ovogodišnje izadnje "najuspešnije do sada".

- Beogradski maraton je i ranijih godina tako činio, a Kristijan Stošić je i tada bio među našim trkačima koje smo s razlogom podržavali. Brigu o našim najboljim dugoprugašima, ipak bi sistemski morao da vodi neko drugi - piše u saopštenju organizatora.

JOŠ SPORTA: 

Grčka poludela za Vladanom Milojevićem!

Terzić podneo ostavku, Maja stiže u Rusiju

Nedović menja sredinu?

Adios legendo! Suze Inijeste pokazuju sve (VIDEO)