Srpska atletičarka još jednom ostvarila zapažen rezultat

Olivera ponovo prvakinja Balkana, treći put zaredom

> 17:48

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je danas na šampionatu Balkana u maratonu koji se održao na Kipru.  Treću godinu zaredom postala je prvakinja Balkana, a ove godine, trku je završila za dva sata, 44 minuta i 26 sekundi.

Pir Zemunaca na „Karađorđu“

- S obzirom na to da sam na ovo takmičenje došla direktno iz Kenije, gde sam trenirala na 2.400 metara nadmorske visine, pribojavala sam se aklimatizacije. Pobedila sam sa šest minuta prednosti ispred takmičarke iz Bugarske i Rumunije. Pored titule prvaka Balkana bila sam sveukupni pobednik i od svih učesnika maratona jedino sam ja ostvarila bonus za nagradu. To govori koliko su uslovi za dobar rezultat bili vremenski nepovoljni - rekla je Jevtić.

Ona je dodala da je prvenstvo Balkana "dobra uvertira za izazove u 2018. godine", gde pre svega misli na Evropsko prvenstvo u atletici koje se održava u Berlinu. Drugo mesto zauzela je takmičarka iz Bugarske Simeonova Radosveta sa rezultatom od 2:50.18 sata, a treća je bila Ukrajinka Katarina Karmanenko sa rezultatom od 3:04.47.

JOŠ SPORTA:

"Sveci" se okreću opstanku i narednoj sezoni

Savić ne vodi ekspediciju u Podgorici?

Partizan u napad na Surdulicu

Ana Ivanović se porodila!