Prvaci sveta u dve discipline u Birmingemu dolaze sa dva kraja zemaljske kugle

Zlato za Venecuelanku i Novozelanđanina

> 22:13

Atletičarka iz Venecuele Julimar Rohas osvojila je danas zlatnu medalju u troskoku na Svetskom dvoranskom prvenstvu. Rohasova je bila dominantna i skokom od 14,63 metara u petoj seriji bila ubedljiva na šampionatu u Birmingemu. Ujedno, to je bio i najbolji rezultat ove sezone.

„Milioneri“ odoleli u Lajpcigu

Tri takmičarke koje su ostale iza nje su ostvarile svoje najbolje rezultate u karijerama, ali im to nije bilo dovoljno da ugroze olimpijsku vicešampionku iz Rio de Žaneira. Srebrnu medalju osvojila je Kimberli Vilijams iz Jamajke skokom od 14,48 metara, a bronzanu Ana Peleteiro iz Španije, koja je imala osam centimetra slabiji rezultat.

Rumunka Andrea Panturoju ostala je bez medalje skokom od 14,33 metara, a iza nje su ostale Ketura Ordži iz SAD, Grkinja Paraskevi Papahristu, Viktorija Prokopenko, Tori Frenklin i druge.

Zlatnu medalju u bacanju kugle u muškoj konkurenciji osvojio je Tomas Volš sa Novog Zelanda. Volš je u poslednjoj seriji ostvario rezultat 22,31 metar, čime je oborio rekord takmičenja. Iza njega su ostali Nemac David Štrol i Tomaš Stanek iz Češke, koji su kuglu bacili 21,44 metra, a potom sledi Darlan Romani iz Brazila rezultatom 21,37.

Francuski atletičar Kevin Majer osvojio je danas zlatnu medalju u sedmoboju na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Birmingemu. Majer je do zlata stigao s osvojenih 6.348 bodova.  Francuzu je ovo treće zlato u poslednjih godinu dana, posle dvoranskog Evropskog prvenstva u Beogradu marta prošle godine i Svetskog prvenstva na otvorenom u avgustu u Londonu.  Kanađanin Damjan Vorner osvojio je srebro, a za pobednikom je zaostao samo pet bodova. Na treći stepenik pobedničkog postolja popeo se Estonac Majkel Ujbo sa 6.265 bodova.

Poljski atletičar Adam Kščot osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 800 metara na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Birmingemu. On je trku završio za minut, 47 sekundi i 47 stotinki. Srebrna medalja pripala je Špancu Saulu Ordnjesu, koji je kroz cilj prošao za 1:48,01, dok je bronzu osvojio Britanac Ekiot Džajlis (1:48,22).

JOŠ SPORTA:

Rajola poručio Napoliju: "Baloteli je idealan za vas"   

Milinković-Savić ponovo u centru pažnje, ali u negativnom kontekstu 

UEFA odrala Vardar - Za naše uslove ovo je ozbiljan novac!  

NBA - Brutalni Vestbruk 43 poena - Buker 39 (VIDEO)