Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu. U njenoj disciplini skoku u dalj, Ivana je skočila 6,81 što joj je donelo drugo mesto

SREBRNA IVANA: Španovićka druga na EP!

> 20:32

Španovićeva je do srebra stigla skokom od 6,81 metara koji je ostvarila već u prvoj seriji.

Prva je skakala Kalaika Mihambo iz Nemačke koja je dobacila 5,70, ali je Španovićeva potpuno zasenila sa 6,81 metara. Nijedna atletičarka do Melani Baške nije uspela da uzdrma srpsku atletičarku, a Nemica je bila vrlo blizu u prvom skoku (6,79), ali ne i bolja.

Ivana je u drugoj seriji znantno lošije skočila, primarno zbog jakog vetra koji joj je duvao u prsa, tako da je dostigla 6,36 metara, a može se reći da je izgubila korak pri skoku. Pretila je predstavnica Francuske Lešur da je ugrozi, ipak, prestupila je i ostala na trećoj poziciji.

Isključivo je Lešur pretila Španovićevoj konstantno, i u drugoj i trećoj seriji, ali oba puta je minimalno prestupila, pa joj se nije brojao učinak. Ostalim učesnicama je do polovine treće serije, pa je Ivana bila na vrhu i nakon tri serije.

Srpska takmičarka bila je daleko najkonstantnija u finalu, nije imala nijedan prestup, ali ipak nije uspela da osvoji zlato koje je pripalo Francuskinji Elojzi Lesur sa rezultatom 6,85 metara.

Osim u prvoj seriji, Ivana je bila sjajna i u petoj kada je skočila 6,80 metara uz 15 centimetara lufta pri odskoku.

Izvor: b92.net / sport.blic.rs