Srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da se raduje takmičenju u finalu skoka u dalj i susretu sa najboljim skakačima Evrope, na prvenstvu u Cirihu

ŠPANOVIĆEVA: Radujem se finalu!

> 20:01

"Radujem se susretu sa najboljim skakačima starog kontinenta i još jednom odmeravanju snaga na zaletištu stadiona Letcingrund." - Rekla je Španovićeva i dodala

"Srbija je danas imala vrlo uspešan atletski dan, pre svega čestitam Asmiru (Kolašincu) koji je još jednom dokazao da se ubraja u najbolje bacače Evrope"

Asmir Kolašinac je večeras zauzeo peto mesto u finalu u bacanju kugle, rezultatom 20 metara i 55 centimetara.

"Bio sam spreman za mnogo više, što je pokazao moj rezultat na MOSI igrama kada sam bio blizu ličnog rekorda 20,79 metara, medjutim nisu mi se sve kockice poklopile", rekao je Kolašinac.

Tamara Marković nije uspela da se plasira u finale u trci na 400 metara, pošto je zauzela 22. mesto u kvalfikacijama rezultatom 53,41 sekundi.

"Očekivala sam lični rekord, ali i ovim sam zadovoljna. Uživala sam u trci, dala sam sve od sebe i zaista je sjajan osećaj. Sada sledi zasluženi odmor, pa pripreme za sledeću sezonu", rekla je Markovićeva posle trke.