Savo Milošević je rekao nešto što je obradovalo sve istinske ljubitelje fudbala na ovim prostorima

OVO SMO SVI ČEKALI! Udareni prvi temelji regionalne fudbalske lige!

> 18:41

Bivši fudbalski reprezentativac Savo Milošević rekao je da je sa ljudima iz Evropske fudbalske unije (UEFA) razgovarao o formiranju regionalne lige za kadete i da je Turnir prijateljstva u Bijeljini pokazao da takva liga može dobro da izgleda.

Ovogodišnji Turnir prijateljstva završen je u nedelju pobedom Vojvodine. Na turniru je učestvovalo 16 kadetskih ekipa iz regiona, a to takmičenje UEFA je prošle godine uvrstila u zvaničan kalendar mlađih kategorija, a od ove godine podršku je pružio i Unicef.

Idejni tvorac turnira i jedan od organizatora Savo Milošević rekao je da je prezadovoljan, pošto su reakcije iz celog regiona odlične i nije bilo nijedne primedbe. On je naveo da taj turnir postaje "priča koje su ljudi sa ovih prostora željni" i da može da bude "probni balon i primer kako bi mogla da izgleda regionalna kadetska liga".

"Što se seniora tiče, tu su stvari komplikovane. Biće potrebno vremena da sve dođe na svoje mesto, da se krene u projekat takvog tipa. Na osnovu iskustva sa ovog turnira u predhodne tri godine, mi smo već obavili razgovore sa ekipama, a ja sam iskoristio put u Milano da razgovaram sa ljudima iz UEFA i s nekim od saveza na temu regionalne lige za kadete. Od sledeće godine ćemo videti koliko je moguće to organizovati. Mi smo već na ovom turniru pokazali kako to može da izgleda dobro. Mislim da ne treba da se plašimo da probamo da organizujemo takvu ligu, kadetsku, pa da možda ona bude taj probni balon i da bude primer kako bi sve to moglo da izgleda", rekao je Milošević.

On je rekao da je važno što su UEFA i Unicef pružili podršku Turniru prijateljstva.

"UEFA i Unicef spadaju u red najznačajnih organizacija na svetu i one su prepoznale da je ono što radimo zaista dobro. Čini mi se da iz godine u godinu uspevamo da napravimo još jedan korak napred. Mislim da smo na dobrom putu. Još jednom bih iskoristio priliku da zahvalim svima koji učestvuju, koji organizuju, pomažu i koji celu priču razumeju", dodao je Milošević.

On je naveo da mnogo znači to što fudbalske legende sa prostora bivše Jugoslavije pružaju podršku turniru.

"To je još jedna poruka turnira. Taj edukativni deo je u velikoj meri zapostavljen, kada su u pitanju sve države na Balkanu. Da biste danas došli na najviši nivo morate da imate fudbalsku inteligenciju, na njoj mora da se radi i zato su edukativni programi jako važni. Mi pokušavamo da formiramo sistem vrednosti, a jedan od načina jeste da mladim igračima predstavimo prave uzore", dodao je Milošević.

"Deca su imala priliku da vide velika imena i ljude koji su mnogo toga uradili u fudbalu, a koji su veoma uljudni i vaspitani i koji u svakom segmentu jesu pravi primer. Mnogo velikih legendi je prošlo kroz ovaj turnir i biće ih i u buduće. Na neki način to je i zaštitni znak Turnira prijateljstva", rekao je on.

Još sporta:

GAZDA PANATINAIKOSA UZBURKAO STRASTI: Odvratne reči upućene srpskoj legendi košarke!

NI KIŠA MU NIŠTA NE MOŽE: Đoković opet pravio šou na Rolan Garosu! (VIDEO)

NEPRAVDA KAKVA DUGO NIJE VIĐENA: Odveo ih u viši rang, oni ga oterali iz kluba!

HODŽSON OBJAVIO SPISAK ENGLEZA ZA EURO: Nema čoveka koji je Lesteru doneo titulu!