USPEŠAN START PIONIRKI ZVEZDE U WABA U15 LIGI

> 22:29

Košarkaški klub ženski Crvena zvezda otvorio je u nedelju vrata najmlađim košarkašicama iz regiona.

Sledi spektakl - Mejveder izlazi Kabibu na crtu!

Ženska košarka polako dobija na značaju, kakav joj i priliči. Dugo je bila na margini ali poslednjih godina, kako sa uspesima naše seniorske reprezentacije, kao i mlađih selekcija, ženska košarka se vraća na staze kakvi joj priliče. 

Sonja Petrović, Milica Dabović, Ivanka Matić, Sofija Pekić, Anđelija Arbutina, Nina Bjedov, Nataša Kovačević su samo neke igračice koje su ponikle iz Zvezdinog pogona. Neke navedene su igrale u staroj Jugoslaviji, neke su igrale do skora, a neke su i dalje aktivne, što dovoljno pokazuje tradiciju i dugovečnost ovog kolektiva. 

Aleksandra Crvendakić je samo jedna u nizu, ujedno i poslednja koja je iz Zvezde otišla u inostranstvo, preciznije u Mađarsku, i predstavlja budućnost sprske košarke, a u prvom timu crveno-belih se sada nalaze neke igračice koje će u budućnosti imati velike karijere, ukoliko budu ovako nastavile. 

U skladu sa tim, moramo misliti i na najmlađe pa je sezonu započela i U15 ekipa. 

Posle nekoliko godina, Crvena zvezda vratila se u konkurenciju mlađih kategorija u regionu, a ove sezone priliku da se takmiče sa vršnjakinjama iz zemalja regiona dobile su aktuelne osvajačice duple krune u svom uzrastu – pionirke Crvene zvezde.

Zvezda je ugostila tri ekipe na prvom turniru WABA U15 lige – Trešnjevku iz Zagreba, PVSK iz Pečuja i Brod na Savi iz Slavonskog broda, a u prvom planu u nedelju su bili zadovoljstvo svih gostiju, roditelja na tribinama, ali i odlična košarkaška predstava na terenu, koju su priredile najmlađe košarkašice regiona.

Crveno-bele devojčice poražene su u prvom duelu od ekipe Trešnjevke rezultatom 49-51. U veoma uzbudljivoj i tesnoj utakmici, sa mnogo preokreta, ekipa Crvene zvezde još jednom je dokazala da je najbolji tim u Srbiji i da je takmičenje u regionalnom šampionatu za njih pravi izazov. Najbolja u timu Ružice Karić bila je Marija Avlijaš sa 14 poena, po 13 su ubacile Sara Vasiljević i Teodora Ćulibrk.

U drugom okršaju protiv drugog hrvatskog predstavnika u takmičenju, ekipe Broda na Savi crveno-bele su bile bolji rival tokom čitavih 40 minuta i ni u jednom trenutku nisu dozvoljavale protivniku da ih ozbiljnije ugrozi. Zvezda je slavila ubedljivim rezultatom 87-47. Sigurnu igru domaćina turnira predvodila je Marija Avlijaš sa 18 postignutih poena, Teodora Ćulibrk postigla je 14, Andreja Stanković poen manje, uz još 11 skokova i ostvaren dabl-dabl učinak, a dvocifrena je bila i Dunja Zečević sa 10 ubačenih koševa.

U preostala dva meča dana Trešnjevka je trijumfovala protiv ekipe PVSK 80-54, dok je tim iz Pečuja slavio protiv Broda na Savi sa 45-40.

KKŽ Crvena zvezda – Trešnjevka 49-51

KKŽ Crvena zvezda: Milovanović 0, Vasiljević 13, Ivanović 0, Janković 0, Matić 4, Ćulibrk 13, Avlijaš 14, Zečević 0, Ulemek 0, Puzić 3, Vukša 0, Stanković 2.

KKŽ Crvena zvezda – Brod na Savi 87-47

KKŽ Crvena zvezda: Milovanović 6, Vasiljević 0, Ivanović 9, Janković 0, Matić 9, Ćulibrk 14, Avlijaš 18, Zečević 10, Ulemek 4, Puzić 4 (11 sk), Stanković 13 (11 sk), Anđelković 0.

JOŠ SPORTA:

Del Potro baš nema sreće - gotova sezona za njega!

Zdravko Mamić ima poruku za Zvezdu!

Janković sredio papire, sledeći korak Partizan?

Juta ponovo juri Gosa, ovoga puta su došli po njega?