Trener Crvene zvezde Telekom konkretno je u Železniku odgovarao na pitanja o učinku pojedinih igrača

RADONJIĆ: Kapiten je radnik, Dženkins se dokazao!

> 09:18

Posle pobede nad Mega Vizurom, trener Crvene zvezde Telekom razgovarao je sa novinarima i o tome koliko je zadovoljan radom i zalaganjem svojih košarkaša.

Pre svih, istakao je kapitena svog tima, Luke Mitrovića, koji je u pobedi nad Mega Vizurom posebno zablistao.

"Zadovoljan sam njegovim odnosom i radom. Kao posledica toga došla je i ova partija, ali Luka je i prošle mečeve odigrao jako dobro. Možda gledamo njegov učinak protiv Galatasaraja kao redovan i očekivan, ali parametri koje je pružio su takvi da govore da je odigrao fantastičnu utakmicu. Očekujemo da nastavi da adekvatno nosi kapitensku traku i da nastavi sa radom koji je odavno i prisutan kod njega"

Marko Tejić, takođe mladi krilni centar, nije na prethodnim utakmicama dobijao priliku kao u pripremnom periodu. Protiv Mege je izašao na teren tek u poslednjem minutu.

"I on dosta dobro radi. Ali, kod mladosti su prisutne i određene stvari koje on trenutno prikazuje. Trenutno se očekuje više od njega, ali on je izvanredno radio u pripremnom periodu i možda je i prirodno da u ovom trenutku dođe do manjka određenih stvari koje su potrebne da njegovo prisustvo na terenu bude veće".

Novinari su ga pitali i za Čarlsa Dženkinsa, čiji napadački učinak varira, za razliku od igre u odbrani, koju je značajno popravio u odnosu na prošlu sezonu.

"On je igrač koji se dokazao u prošloj sezoni i to što trenutno ne igra na nivou na koji nas je navikao ne predstavlja opterećenje. Čarls je izvanredan momak koji vredno trenira i očekujemo da vrlo brzo bude onakav na kakvog smo navikli. Uostalom, bolje je da sada bude ovakav, u nizu pobeda, nego u drugoj situaciji", izjavio je Radonjić

Njegovi igrači odmah posle utakmice protiv Mega Vizure počeće pripremu za duel sa Neptunasom, zakazan za četvrtak u 18.00 časova. Posle pobede na Galatasarajem u prvom kolu Evrolige, jasno je da bi trijumf u Litvaniji bio ogroman korak crveno-belih ka Top 16 fazi.

Izvor: Mondo.rs