Let Varana i bomba Grizmana!

> 17:56

"Trikolori" su prvi učesnici polufinala ovogodišnjeg Mundijala.

Nema više Albanaca u Švajcarskoj reprezentaciji!

Naime, Francuska je pobedila Urugvaj sa 2:0 golovima Varana u 40. i Grizmana u 62. minutu.

Prva ozbiljna siutacija desila se pred golom Francuza u 4. minutu kada je Loris uspeo da otkloni loptu iz svog šesnaesterca. U narendih pola sata igralo se ispred šesnaesterca timova, preskakala se sredina terena i dugim lopta se pokušavalo da se pronađu napadači. Nakon "opipavanja snaga" Francuzi su poveli fantastičnim golom Varana, posle slobodnog udarca Grizmana. Naime, štoper Reala je nebeskim skokom nadvisio sve igrače Urugvaja i glavom loptu "zakucao" u gol Muslere!

Na drugoj strani, Urugvaj je odmah bio u prilici da izjednači posle udarca glavom Kaseresa, ali je Loris pokazao zašto važi za jednog od najboljih golmana na prvenstvu. 

Francuska je na petnaestominutni odmor otišla sa golom prednosti.

Iako se očekivalo da će Urugvaj preuzeti inicijativu i krenuti da što pre postigne gol, to se nije desilo. Francuska je nastavila da kontroliše utakmicu. Kante je osvojio svaku "ničiju" loptu, Pogba je dugim lopta i čestim menjanjem strana uspevao da umrtvi igru. Čekala je Francuska grešku protivnika i dočekala je u 62. minutu. Grizman je našao malo prostora, ali dovoljno da se uputi snažan udarac sa jako malo "felša", ali ispostaviće se, dovoljno da prevari Musleru kome je lopta prošla "kroz ruke". Golman "nebeskoplavih" napravio je neshvatljivu grešku i rešio pobednika ove utakmice.

Do kraja utakmice Francuska je apsolutno kontrolisala igru. Sredina terena je potpuno pripala Kanteu i Pogbi, tako da su "Trikolori" rutinski došli do pobede i prolaska u polufinale Mundijala!

Protivnik Francuza u polufinalu biće bolji iz duela Brazil - Belgija!

JOŠ SPORTA:

Engleska oslabljena!

Hvala vam - moje je srce crno-belo!

Degenek presrećan: Od danas imam mnogo više rodbine!

Još jedan as napustio Real!