Sportski direktor novoosnovanog Sportskog društva 'Novi Beograd 011' Goran Rađenović, zadovoljan radom u prva dva i po meseca i najavljuje još ambicioznije projekte

NOVI SVETIONIK VODENIH SPORTOVA: Sportsko društvo 'Novi Beograd 011' ulazi sa velikim ambicijama!

> 15:00

Svedoci smo sve veće krize sporta uopšte kada su Srbija i Beograd u pitanju, a posebno se to odnosi na vodene sportove, plivanje i vaterpolo. Klubovi su u hroničnoj besparici, mnogi se gase a kada u takvom ambijentu prostruji vest da se osniva novi klub, to svakako zaslužuje pažnju.

Jedna takva inicijativa pokrenuta je na Novom Beogradu, gde je osnovano novo sportsko društvo 'Novi Beograd 011'. Njega čine tri kluba, muški i ženski vaterpolo klub i plivački. Jasno je da je prvenstveno polje delovanja ovog sportskog društva bavljenje vodenim sportovima, a čovek koji je zadužen za sav stručni rad je Goran Rađenović, sportski direktor novoosnovanog sportskog kolektiva.

- U maju mesecu Aca i ja smo se videli i  popričali o ideji u vezi formiranja novog  sportstkog društva, “Novi Beograd 011”. Tada mi je izneo njegova ramišljanja u vezi organizacije kluba i ponudio mesto sportskog direktora (odgovoran za ceo stručni kadar). Prihvatio sam tu ponudu zato što mi se svidela ideja, kao i mogućnost da se oprobam u novoj ulozi. Moram odati priznanje Aleksandru Šapiću da pored svih obaveza koje ima u politici i kao predsednik opštine Novi Beograd da je našao snage, volje i vremena da se angažuje i oko ovakvog jednog projekta. Hteo bih da podvučem da u ovim teškim vremenima kada se skoro svi klubovi gase, I ne zna se šta će biti s njima u budućnosti, Aleksandar Šapić je osnovao novo sportsko društvo, gde je dao mogućnost velikom broju dece da se upišu ili nastave da se bave ovim lepim sportom – krenuo je priču Goran Rađenović.

Za kratko vreme, besplatna škola plivanja u okviru Sportskog društva, postigla je impozantne rezultate.

- Ovog leta smo počeli sa radom negde oko 15 juna. Organizovali smo dvoipomesečnu besplatnu školu plivanja u saradnji sa Opštinom Novi Beograd. Nedeljno smo imali šest treninga, svakog dana po tri sata,( od 18-21h) gde smo imali kategorije: neplivača, poluplivača, plivača i vaterpolista, uzrasta od četiri do 15 godina za  dečake i devojčice. Sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem da je kroz ovu školu plivanja u trajanju od dva i po meseca prošlo više od 1.200 dece. Veliki broj dece po završetku škole plivanja naučio je ili usavršio sva četiri stila plivanja. Na kraju obuke sva deca su dobila diplome o završenom kursu plivanja. U periodu dvoipomesečnog trajanja škole angažovali smo osam trenera i ovom prilikom im se zahvaljujem na pokazanom znanju i angažovanju. Od 1. septembra počeli smo sa upisom dece u novoosnovano Sportsko društvo. Ono će biti zasnovano na širokoj bazi obuke plivanja, koju smo podelili u četiri kategorije: neplivači, poluplivači, plivači i predtakmičarska kategorija.

Društvo ima ambicije da se u skorije vreme formira i takmičarski pogon.

- Po završetku predtakmičarske kategorije zamišljeno je da deca sama izaberu kojim sportom žele da se bave, vaterpolom ili plivanjem. Sportsko društvo se sastoji od tri kluba: muški i ženski vaterpolo klub i plivački klub 'Novi Beograd 011' koji obuhvataju sve takmičarske kategorije od mlađih uzrasta pa sve do prvog tima. Trenutno smo u fazi formiranja svih takmičarskih selekcija ovih klubova. Imamo već formiran prvi tim ženskog vaterpolo kluba. Imamo želju da formiramo i prvi tim muškog vaterpolo kluba i da na taj način zaokružimo celinu formiranja svih selekcija. Pored vaterpola želja nam je da i naš plivački klub zaživi i dobije što veći broj plivača-takmičara.

Za kraj je Rađenović napomenuo da se kancelarije Sportskog društva nalaze u Sporstkom centru '11 april', i da je upis moguć svakog radnog dana od 18 do 22h u prostorijama kluba.

- Bazen '11 April' pruža  nam sve što je neophodno za izvođenje treninga svih selekcija nasih klubova. Ušao sam u ovoj projekat sa željom da dam svoj maksimalni doprinos, radom i iskustvom kojeg imam u formiranju i daljem razvoju ovog sportskog društva i u nadi da će ono u relativno brzom  periodu postati jedno od vodećih sportskih društava u Srbiji