Zvanično najbolji američki koledž košarkaš Frenk Kaminski, prijaviće se za naredni NBA draft, što bi trebalo da bude početak jedne velike karijere, ako se ostvare prognoze stručnjaka po pitanju ovog momka.

EMOTIVNI "SRBIN" FRENK KAMINSKI: Najbolji koledž košarkaš u Americi se oprostio od saigrača (VIDEO)

> 23:08

Kaminski, čiji je deda poreklom sa ovih prostora i za koga se pisalo da bi mogao da dobije poziv i u našu reprezentaciju, obeležio je sezonu u NCAA šampionatu u dresu Viskonsina, za to je i nagrađen MVP priznanjem, međutim izmakla mu je ona važnija titula, u meču za trofej šampiona, koja je pripala Djuku.

ODLAZAK LEGENDE: Kobi Brajant najavio povlačenje (VIDEO)

Krilni centar koji po stilu igre veoma podseća na Dirka Novickog, nedavno se oglasio povodom odlaska na NBA draft, ali ne da bi pričao na tu temu, već o nečemu što će pamtiti kroz čitav život – vremenu provedenom na koledžu.

"Da budem iskren, pišem blog već neko vreme i to što ga pišem znači da se moje vreme u Viskonsinu polako bliži kraju. Razmišljati o tome šta da napišem nije lako, jer ima toliko toga da se kaže, a i u isto vreme me čini tužnim.

Prvo i najvažnije, nikad mi nije bilo lepše da budem deo nečega, kao što mi je bilo što sam student i sportista na najboljem koledžu na svetu. Razmišljanje o budućnosti me pomalo plaši, ali sam svestan da sam spreman da idem dalje. Ali ovo nije blog o mojoj budućnosti. Ovo je blog u kome sam želeo svima da se zahvalim i da kažem zbogom najlepšem periodu u mom životu", poručio je Kaminski.

Izvor: Telegraf.rs