Niko ne može u potpunosti da Vas pripremi za ono što sledi u koledž sportu. Nakon ovih reči, da li ste spremni da budete koledž sportista znajući da će se Vaše iskustvo na koledžu umnogome razlikovati od iskustava drugih studenata?

Koledž život sportiste - Da li ste spremni?

> 16:57

Važno je uvideti kakav Vas život očekuje na koledžu pre nego što ga upišete. Najteže je pripremiti sportiste na ono što sledi nakon što potpišu i obavežu se nekom koledžu. Pitajte svakog brucoša koji je student-sportista da li je njihova prva godina na koledžu baš kao što su se nadali da će biti. Velika većina nije spremna za ono što ih čeka kada počnu sa koledž životom. Previše su zauzeti jureći sa treninga na predavanja i učenje, pa onda na još jedan trening nakon kojeg idu na još predavanja posle kojih mogu da uhvate malo vremena da spavaju. I onda sve iznova.

Prenosimo Vam iskustvo jednog od igrača američkog fudbala na koledžu, kako biste imali uvid u samo delić onoga što Vas očekuje kao koledž sportistu.

„Kada su svi sa kampusa odlazili na letnju pauzu, i ja sam. Samo što je moja pauza trajala 10 dana, umesto 3 meseca. Svega desetak dana nakon završnih ispita, počinju „opcioni“ treninzi. „Opcioni“ treninzi su u suštini pokazatelj da li Vam se igra u timu ove sezone ili ne. Tako da je velika većina ekipe u kampusu tokom leta i priprema se za početak nove sezone. Ali ovi treninzi su samo „zatišje pred buru“, zato što jesenji kamp nije „opcion“.

Jesenji kamp obeležava početak nove sezone i početak tri najduže nedelje u godini. U bilo kom trenutku tokom kampa 89% ekipe ne zna da ti kaže da li je danas ponedeljak ili petak. Razlog toga je što tokom trajanja kampa nemaš slobodan dan i svaki dan je isti. Dan u kampu izgleda ovako:

Budiš se u 7 ujutru da bi se spremio za sastanak koji je zakazan za 7:30h. Iako je zabavno gledati crtane filmove ujutru, gledati snimak prošlovečernjeg treninga rano ujutru i nije baš. Nakon odgledanog snimka tokom kojeg se sat vremena boriš sa pospanošću, vreme je da se krene ka terenu na prvi današnji trening. Posle dva i po sata na terenu, vreme je za ručak. Ručak se završio i krećemo na sastanak u 15:30h. Na tom sastanku gledamo snimak treninga koji smo odradili pre par sati. Posle još sat vremena gledanja snimka, vreme je za teretanu. Taj trening traje sat vremena i posle njega sledi večera, koja je uz ručak najbolji deo dana za većinu ekipe. Posle večere sledi još sastanaka. Posle sastanaka sledi još treninga. Nakon što smo završili sve što je vezano za sport kojim se bavimo, vreme je da se ide na spavanje. Ujutru se budiš i sve isto iznova.“

 


Preuzeto sa Athletes USA Serbia - Agencija broj 1 u svetu za sportske stipendije u Americi

Facebook: AthletesUSA.Serbia

Twitter: AUSASerbia