Srbija doživela prvi poraz u Japanu

> 15:24

Odbojkašice Srbije doživele prvi poraz u Japanu na Svetskom prvenstvu od domaćina sa 3:1 (15:25, 25:23, 25:23, 25:23).

Simonović: Falili su nam igrači iz prve petorke, Brendon, Sergej..

Ovo je prvi poraz naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Međutim, nije poguban jer su naše reprezentativke obezbedile plasman na Fajnal 6 u Nagoji, ali još nisu potvrdile prvo mesto u drugoj fazi takmičenja. 

Selektor Zoran Terzić se odlučio da promeša karte, Tijana Bošković nije ni ulazila u igru, ali to na kraju nije bila dobra taktika. Najefikasnija u redovima Srbije na ovom meču bila je Milena Rašić sa 20 poena, 14 je upisala Ana Bjelica, dok su Bjanka Buša i Brankica Mihajlović utakmicu završile sa po 13 poena. Japan su do pobede vodile Miju Nagaoka i Sarina Koga sa po 19 poena. 

Bez obzira na poraz, Srpkinje su i dalje prve u grupi sa 21 bodom, istim kao Holandija i Japan, ali uz bolju poen razliku. U četvrtak protiv Holandije od 9.10 po našem vremenu igraju za prvo mesto grupe. 

Što se top 6 faze tiče, po 3 prvoplasirane selekcije iz E i F grupe izboriće plasman u treću rundu takmičenja, koja će biti odigrana u Nagoji. 

Pobednici grupa će žrebom biti razdvojeni u dve grupe, a zatim će se žrebati trećeplasirane selekcije. Ukoliko u istoj grupi budu prvoplasirane i trećeplasirane selekcije iz iste grupe u drugoj fazi, drugoplasirane selekcije će automatski biti raspoređene u suprotne grupe.

JOŠ SPORTA:

Krstajić nema sreće - još jedan na "bolovanju"

200 hiljada razloga da Janković bude slobodan

"Dokaznog materijala imamo, moramo saslušati Ronalda"

Sergej i Juventus - sve je bila samo pusta laž?