Srbija se ne zaustavlja, pala i Nemačka

> 11:06

Odbojkašice Srbije pobedile su Nemačku u drugom meču druge faze Svetskog prvenstva u Japanu sa 3-0.

KILIJAN MBAPE!

Srpkinje su nastavile svoj impresivni niz novom pobedom, sedmom bez izgubljenog seta na prvenstvu i slavile su sa 25:14, 25:20, 25:20.

Našu reprezentaciju je predvodila Tijana Bošković sa 17 poena, Brankica Mihajlović je imala 15, a Milena Rašić 13. Luiza Lipman je imala najviše kod Nemica sa 11. Srbija je prikazala dobru partiju na servisu, u bloku, ali i napadu.

Nemice su u ovaj meč ušle sa skorom 4-2, ali se Srbija pokazala kao kaznena ekspedicija od starta prvog seta kada je brzo napravila 6:1 posle smeča Boškovićeve. Ubrzo je bilo i 10:1 i jasno se videlo da su Nemice "isceđene" posle pet setova sa Brazilom. Sve što su mogle u prvom setu, igračice Nemačke su pokazale serijom do 16:11, ali je Srbija od tog trenutka opet preuzela potpunu kontrolu i rešila prvi set u svoju korist.

Nemačka se u drugom ravnopravno borila, imala egal na 11:11 posle bloka Lise Grunding, da bi Tijana Bošković smečom donela dva poena prednosti za Srbiju 15:13. Nemačka je egal održala do 19:19 i od tog trenutka su srpske odbojkašice opet zaigrale bolje u polju i overile drugi set.

Dobar servis i solidna odbrana omogućila je Nemačkoj vođstvo 9:7 u trećem setu, prednost se smenjivala, ali je Nemačka imala prednost pre drugog tehničkog tajm-auta 16:13.

Srbija od tog trenutka preokreće stvari na terenu, Rašić dobro cilja za 18:17 i vraćanje vođstva Srbiji i posle toga rivalke Srbije više nisu imale snage i poražene su maksimalnim rezultatom nakon smeča Tijane Bošković za 25:20.

Izvor: b92.net

JOŠ SPORTA:

Terzićeve devojke nemilosrdne!

Hamilton silovit u Japanu, Fetelu ostaje samo da sanja!

Bobinator ponovo dobar u Holivodu

Musli ipak neće učiti kineski