Terzićeve devojke nemilosrdne!

> 11:31

Odbojkašice Srbije pobedile su Meksiko na startu druge runde Svetskog prvenstva u Japanu sa 3-0.

Nurmagomedov uništio Mekgregora

Srpkinje su bile dominantne protiv Meksikanki i pobedile su 25:19, 25:17, 25:15. Našu selekciju je predvodila Tijana Bošković sa 11 poena, dok su Stefana Veljković i Brankica Mihajlović imale po deset.

Kod Meksikanki se istakla jedino Andrea Ranhel sa 14 poena. Napad srpske selekcije se pokazao kao previše moćan za odbranu njihovih protivnica, pa tokom meča nisu uspevale da uzvrate.

Osetnu prednost blokom za 10:5 u prvom setu donosi Jovana Stevanović čiji su servisi često pravili razliku u prvoj fazi takmičenja. Nakon toga su tu prednost povećale do drugog tehničkog tajm-auta kada je bilo 16:10. 

Bez mnogo problema su povele sa 1-0, a posebno su Srpkinje dobro zaigrale u drugom setu. Uvodnih šest poena i 6:0 će se pokazati ključnim da se odmah diktira tempo koji je Srbiji doneo 16:8 na drugom tehničkom tajm-autu. 

Meksikanke su potom smanjile zaostatk na -5 do 21:16, usledilo je nekoliko dobrih poena Brankice i Tijane i set je završen sa 25:17. U trećem setu se samo nastavio ritam iz drugog, brzih pet poena Srbije pre nego što su se Meksikanke upisale na semafor. 

Prednost se do kraja samo povećavala i na kraju je ovaj set završen najubedljivije sa 25:15. 

Srbija je za sada prva u grupi sa 18 bodova, iza naše selekcije je Holandija sa 14, slede Japan i Brazil sa po 13. Nemačka je peta sa 11, Dominikansa Republika je šesta sa devet, Portoriko sedmi sa šest, a Meksiko poslednji sa 3. 

Naša reprezentacija od početka takmičenja nije izgubila nijedan set.

JOŠ SPORTA:

PL: Poraz Milivojevića i Palasa, "bomba" Sigurdsona za pobedu Evertona!

Žoc bolji od Ivanovića na startu, Gudurić dobar

Vreme je da Pionir dočeka "novi" Partizan

Koji je virus napao Evropu - Bajern, Barsa, Real, Junajted?