Terzić: Protiv ovakvog protivnika u tri seta, sjajno!

> 19:59

Selektor Srbije Zoran Terzić je rekao da je meč sa Brazilom bio jako težak, iako to rezultat ne pokazuje. 

Matić o situaciji: Svi znamo da nije dobro ali ćemo se potruditi da ispravimo stvari!

"Puno nam znači, sada je mnogo lakši put da se kvalifikujemo u prvih šest ekipa, a i za samopouzdanje, može mnogo lakše da se igra nastavak. Igramo sve bolje, to je važno, devojke su zdrave, spremne, orne i motivisane. Za sada sve izgleda kako treba, nadam se da ćemo u sledećim utakmicama igrati i bolje", rekao je Terzić posle utakmice u Japanu.

Odbojkašice su danas bile ubedljive protiv Brazila sa 3:0 i tako došle do trećeg trijumfa na šampionatu iz isto toliko mečeva.

"Možemo da budemo zadovoljni kada ovakvog protivnika dobijemo u tri seta i to, mogu da kažem, relativno lako. Bar rezultat tako pokazuje, ali na utakmici nije bilo tako. Bilo je mnogo tenzije i nervoze. Servis nismo odradili kako treba. Veliki broj grešaka nije strašan, već to što greške nisu bile uslovljene rizikom, nego nervozom. Sve smo nadomestili izvanrednim napadom i prijemom servisa", kazao je Terzić. 

Maja Ognjenović, kapiten ekipe je rekla da je ovo bila najteža utakmica. 

"Naša igra je bila na visokom nivou već na početku takmičenja i to nas raduje. Sve je funkcionisalo kako treba, one nisu imale odgovor. Treba da budemo zadovoljne sa onim što smo pokazale i sada možemo spokojnije da privedemo ovu grupu kraju", rekla je Maja Ognjenović.

Tijana Bošković je bila najefikasnija igračica i iskoristila je priliku da svim saigračicama čestita pobedu.

"Znali smo da je Brazil najjači protivnik u grupi, ali je za nas svaka utakmica pođednako važna i trudimo se da svaku igramo maksimalno. Okrećemo se novim izazovima, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu", rekla je Tijana Bošković. 

Brankica Mihajlović je kazala da očekuje prvo mesto sa svih šest pobeda u prvoj fazi šampionata. 

"Sjajna partija. Protiv Brazila odavno nismo igrale ovako dobro. Treba s druge strane da budemo pažljive ako se opet sretnemo. Ovo je bila prava utakmica, uživanje. Slede nam dve lakše utakmice i trebalo bi da završimo kao prve u ovoj grupi", kazala je ona. 

Milena Rašić je navela da će ekipi prijati dan odmora. 

"Odlična je stvar što smo igrale na ovako visokom nivou protiv ekipe kao što je Brazil. Jeste da one nisu baš u formi, ali raduje me naš nivo igre, od početka do kraja na istom nivou. Nakon tri pobede sa po 3:0, mnogo će nam prijati slobodan dan", rekla je Rašićeva. 

JOŠ SPORTA:

Tomić pred Ulm: Početak je najbitniji

Stojković ne strahuje od PSŽ-a: Verujemo da možemo ugroziti Parižane

Mesi: Ljuti smo zbog loših rezultata!

Kik boks - Dominacija Nađe Milijančević