Grbić: Iza nas su Rusi, Italijani, Francuzi, ponosan sam!

> 23:15

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je četvrto mesto na svetu svojevrstan uspeh, ali da je njegova ekipa zalaganjem i borbom zaslužila medalju.

Lalatović i Mirković složni: Za pravu borbu je potrebno dvoje, Radnički i Partizan su bili na visokom nivou

"Mislim da je četvrto mesto na svetu svojevrstan uspeh jer da nam je neko pre prvenstva rekao da ćemo biti među četiri, mislim da bismo svi oberučke prihvatili. Ostavili smo iza sebe ekipe kao što su Rusija, Italija i Francuska. Imamo mnogo razloga da svi budemo ponosni. Na veliku žalost, nismo zavšrili takmičenje sa medaljom, momci su zalaganjem i borbom to zaslužili", rekao je Grbić u Torinu. 

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez medalje na Svetskom prvenstvu pošto je u utakmici za treće mesto izgubila od selekcije SAD sa 3:1 u setovima. 

Grbić je naveo da su odlučili detalji. 

"Stvari bi se drugačije odvijale na terenu da smo poveli sa 2:1. To je loše uticalo na nas jer se videlo sa strane da je suviše težak bio taj izgubljeni treći set. Nismo imali hladnoću u odlučujućim momentima, možda malo nismo imali sreće, malo hrabrosti da završimo taj treći set u našu korist", kazao je Grbić. 

Po njegovim rečima, selekcija SAD je zasluženo pobedila. 

"Amerikanci su zaslužili da pobede. Žao mi je što se ponavljam, da su naši protivnici zaslužili da nas pobede, ali je to jednostavno činjenica i ne mogu da pobegnem od toga", rekao je Grbić.

Izvor: b92.net

JOŠ SPORTA:

Kad Jokić pokuša da zakuca to se ne završi kako treba (VIDEO)

Lakši trening Srbije sa Kenijom

Dominacija Hamiltona - treća uzastopna, osma ovosezonska!

Partizanova vrhuška napadnuta u Nišu (VIDEO)