Terzić: Sada kreće ono pravo

> 17:30

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Kenije, ali da pravo takmičenje na Svetskom prvenstvu za njegovu ekipu počinje sutra, utakmicom protiv Brazila.

KK Crveza zvezda pustila karte u prodaju

"Očekivali smo težu utakmicu, kada samo juče gledali njihov duel sa Kazahstanom mislili smo da će Kenija pružiti veći otpor protiv nas i da će nam to biti malo bolja priprema za predstojeću utakmicu sa Brazilom. Medjutim, vrlo lako smo dobili, Kenija je mnogo grešila i tu nije bilo prilike da se nešto odigra. Ali, šta je tu je, važno je da su sve devojke spremne za sutra", rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije pobedile su danas u Hamamacuu u drugom kolu Svetskog prvenstva Keniju sa 3:0 (25:16, 25:9, 25:8) i ostvarile drugu pobedu na turniru. U trećem kolu, u ponedeljak od 12.10 Srbija igra protiv Brazila.

"Brazil ima dve pobede po 3:0 u setovima i nažalost nemamo preterani broj podataka. Ali, znamo se, igramo već dugo protiv njih. Mislim da neće odstupati od svoje prepoznatljive igre. Za nas sutra praktično počinje Svetsko prvenstvo, ta utakmica je prva prava provera da vidimo gde se trenutno nalazimo. Nije utakmica koja ne znam šta odlučuje, ali ako se pobedi daje veliki podstrek za dalje što se tiče bodova i samopouzdanja. Trudićemo se da pobedimo velikog protivnika", naveo je Terzić.

Korektor srpske reprezentacije Ana Bjelica zadovoljna je pobedom.

"Dobra pobeda, uveli smo se u ritam takmičenja. Kenija je jedna od slabijih ekipa, ali nije nezasluženo ovde. Juče je sa 3:0 ubedljivo pobedila Kazahstan. Pokazale su da znaju da igraju, kao i sve ekipe ovde. Mi smo koncentrisano ušle u meč, što je selektor i tražio od nas i to je bilo dovoljno za maksimalnu pobedu. Sutra igramo sa Brazilom, to je najteža utakmica u grupi. Pobeda bi bila veliki iskorak ka drugoj fazi", rekla je Bjelica.

JOŠ SPORTA:

Botas je zaslužio pobedu

Opet je naduvan?

Kafu: Znam gde idemo!

Dominacija Hamiltona - treća uzastopna, osma ovosezonska!