Rusi ostali bez polufinala, "Jenkiji" ipak prejaki!

> 21:46

Odbojkaši SAD pobedili su Rusiju u svom prvom meču grupe I fajnal siksa Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj sa 3-0, 25:22, 25:23, 25:23.

Novi ugovor i klazula od čak 550 miliona evra!

Amerikanci su odigrali sa mnogo više samopouzdanja, pa Sergej Šljapnikov nije uspevao da tajm-autima podigne svoju ekipu.

Rusija je ostala bez šansi za polufinale pošto je prethodno u istoj grupi poražena od Brazila pa su SAD i Brazil u polufinalu.

Ovo je veliko iznenađenje jer su Rusi pre samo dva meseca bili odlični i pobedili su u Ligi nacija, vrlo dominantnom partijom u finalu protiv Francuske. 

Dva meseca kasnije, Rusi su sami sebe pobedili protiv Amerikanaca. I kada bi se približili ili su se pecali na mreži ili su grešili i bilo je jasno da će Anderson, Sander i Rasel imati zbog toga lakši posao da pobede. 

Najefikasniji su bili upravo Aron Rasel i Tejlor Sander sa po 15 poena dok je Met Anderson imao osam. Igor Kljuka je kod Rusa imao 11, koliko je imao i Dmitri Muserski, a Maksim Mihajlov je imao osam. 

Posle boljih završnica u prvom i drugom setu, Rusi su i u trećem zaostajali tokom većeg dela po četiri poena. Dobrim servisima Mihajlova i blokovima ruskih srednjaka Rusi su uspeli da izjednače na 20:20. 

Serverima Rusije su tokom celog meča američki primači otežavali posao sjajnim prijemom, ali je u toj završnici trećeg seta Amerikance malo pogurala i sreća. 

Lopta je od bloka SAD "zaigrala" na vrhu mreže, pala je u polje Amerikanaca i oni su posle kontre poentirali za 22:20. Greška Muserskog posle niske lopte i nova dobra odbrana Amerikanaca odvela ih je na 23:20 što će se ispostaviti nedostižnom prednošću za SAD. 

Izvrstan prijem Šođija i realizacija Remzija doneli su tri meč lopte Amerikancima. Kljuka je potom dobro odservirao ali je Aron Rasel po dijagonali tukao, pogodio liniju i poslao Ruse kući.

Izvor: b92.net

JOŠ SPORTA:

Nemci dobili bitku protiv ostatka Evrope - "Majnšaft" okuplja najbolje po drugi put

Barselona kuka kada gubi, ovoga puta na VAR

Džeko: U Sitiju sam dobio nadimak koji ne volim; Savić, Nastasić i Jovetić su moja grupa!

Mirza Teletović završava karijeru?