Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković, saopštio je danas spisak igrača koji će ići na pripreme u Italiju, uoči Svetskog prventva u Poljskoj

SVETSKO PRVENSTVO: Kolaković poveo 14 odbojkaša na pripreme

> 12:33

Osvajač bronzane medalje sa Svetskog prvenstva 2010. godine, selekcija Srbije, sutra putuje u Italiju gde će u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Poljskoj odigrati dve utakmice.

U nedelju, 24. avgusta Srbija će igrati protiv Italije u gradu Kavalezeu od 20 časova, a dan kasnije, sa Brazilom u istom terminu.

Na spisku su:

Tehničari: Aleksa Brđović (Skra Belhatov) i Nikola Jovović (Fridrihshafen).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina).

Liberi: Nikola Rosić (Lugano) i Neven Majstorović (Partizan Vizura).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube Macherata), Marko Podraščanin (Lube Macherata) i Srećko Lisinac (Berlin).

Primači: Miloš Nikić (Nižnji Novgorod), Nikola Kovačević (Verona), Nemanja Petrić (Peruđa), Marko Ivović (Pariz) i Uroš Kovačević (Modena).

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. avgusta do 21. septembra. Poljska i Srbija će otvoriti šampionat 30. avgusta, utakmicom na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi.

Utakmice A grupe igraće se u Vroclavu, a Srbija će u drugom kolu (2. septembra) igrati protiv Argentine, u trećem kolu (4. septembra) protiv Australije, u četvrtom (6. septembra) protiv Venecuele i u poslednjem, petom kolu (7. septembra) protiv Kameruna.

Po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, gde će selekcije iz A i D grupe formirati E grupu, a selekcije iz B i C grupe F grupu.