Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegov tim igrao kao da je imao manje motivacije da pobedi od Južne Koreje, iako njihov rival pre meča nije imao šanse da se plasira na završni turnir Gran Prija

TERZIĆ: Kao da je falilo motivacije

> 09:32

"Zvuči neverovatno, ali je izgledalo da je ekipa koja je izgubila sve šanse za "fajnal siks" izgleda motivisanije i igrala sa mnogo više energije nego ekipa koja je imala praktično sve u svojim rukama, da uz jednu normalnu igra zabeleži pobedu i završni turnir", rekao je Terzić posle poraza u Makau.

Srbija je dobila prvi set, vodila je 22:18 u drugom, ali je Južna Koreja izjednačila, a posle osvojila još jedan set, čime je Srbiji oduzela sve šanse da se izbori na završni turnir.

"Taj period igre kad smo vodili 1:0 i imali 22:18 nije posledica naše dobre igre, već i koreja nije igrala nešto dobro. Kada su oni pojačali servis, nismo imali šanse. Od početka Gran Prija se ponavlja priča da nismo odigrali dve uzastupne dobre utakmice. Nijedan jedini put", rekao je Terzić.

Srbiju krajem septembra očekuje Svetsko prvenstvo u Italiji.

"Da bismo na Svetskom prvenstvu imali nekakav rezultat kome se nadamo, potrebno je da igram više dobrih utakmica u kontinuitetu. Ima još vremena, naravno, ali mora mnogo toga da se popravi i što se tiče treninga i što se tiče psihologije, i nadam se da ćemo uspeti", rekao je Terzić.

Nataša Krsmanović je ocenila da je slabija igra bila posledica umora i trijumfa nad Kinom u pet setova dan ranije.

"Ne bih se složila da nije bilo motivacije. Pre je to bio umor i to što smo se ispraznili u jučerašnjoj utakmici, tako da danas nismo imali energije. Daleko od toga da nismo hteli i želeli da idemo na "fajnal siks". Treba razmisliti zašto iz dobrog prvog seta ulazimo u tešku igru i padove. Ne znam zašto je to tako, to je za dalji razgovor. Jako mi je žao, ali idemo dalje", rekla je Krsmanovićeva.