Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je danas da ekipe ima psiholoških problema i da igračice moraju da rade na tome

ZORAN TERZIĆ: Ekipa ima psiholoških problema

> 16:03

"Ista priča kao u Turskoj, znamo da igramo i da se ponašamo samo kada vodimo. Nažalost, kada gubimo i kada izgubimo par vezanih poena, dolazi do konfuzije, gde je primetan strah od greške i gde više nijedan element ne funkcioniše na nivou na kome je potrebno i onda cela igra pada u vodu", rekao je Terzić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u Makau od Japan sa 1:3, u utakmici prvog kola trećeg vikenda I grupe I divizije Gran Prija.

"U takvim situacijama možemo samo na silu da pobedimo nekog, ali to je vrlo, vrlo teško. To je problem psihološke prirode i na tome mora da se radi, devojke moraju da pomognu nama u stručnom štabu do Svetskog prvenstva, najvažnijeg takmičenja ove godine", rekao je Terzić.

Srbija će se sutra u 11.00 po srednjoevropskom vremenu sastati s Kinom, a dan kasnije s Južnom Korejom.

"Ne mogu da kažem da će sve da bude teže protiv Kine i Koreje nego što je bilo protiv Japana... Pre svega zbog stila igre više nam odgovaraju ovi protivnici. To su jaki protivnici, mnogo će teško biti da ih pobedimo", rekao je Terzić.

Šef stručnog štaba Srbije kazao je da ekipa Gran Prija da iskoristi kao pripremu za Svetsko prvenstvo.

"Naš cilj je bio da probamo da iskoristimo Gran Pri na najbolji mogući način i steknemo samopouzdanje, kao i da neke stvari odradimo onako kako smo se dogovorili i da napredujemo na terenu. Za sada smo u tome delimično uspeli", ocenio je Terzić.