Kada je nacionalni tim nešto posebno: "Igranje za reprezentaciju ne može da se poredi sa Evroligom i NBA"

> 21:08

Nemanja Bjelica, košarkaš Sakramento Kingsa, uporedio je igranje za reprezentaciju sa nastupima u NBA ligi.

Sabo ostvario najbolji rezultat na svetu!

Bjelica je karijeru započeo i razvijao u Evropi, da bi se 2015. godine preselio u SAD i otpočeo svoju "američku epizodu".

Krilni centar Sakramenta je u više navrata zadužio dres reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojio srebro na Evropskom i srebro na Svetskom prvenstvu, a sada je otkrio kako je igrati za reprezentaciju, u odnosu na klupske obaveze.

"Kada igrate za reprezentaciju to je zaista nešto posebno. Neuporedivo je sa igranjem u NBA i Evroligi. Isti je to sport, ali za reprezentaciju igrate sa dosta ponosa, tada predstavljate svoju zemlju", rekao je Bjelica.

Tridesetogodišnji Bjelica se u "orlove" vratio u septembru u jednom od FIBA kvalifikacionih "prozora" za Mundobasket, čime je prekinuo trogodišnji post.

Bjelica sigurno ima još mnogo toga da pokaže "preko bare", a zna i šta je potrebno kako bi ostvario dodatan korak.

"Draftovan sam 2010. Uživao sam u Minesoti tri godine, a sada sam u Sakramentu, što je kao novo poglavlje. Veoma mi je lepo sa svim tim momcima, posebno iz Srbije. Želim da pokažem da mogu da imam veću ulogu u NBA. Sa svim ovim mladim momcima ja moram da pronađem svoju ulogu i to je potpuno okej", dodao je Nemanja.

Nemanja nije bio u prilici da pomogne timu Aleksandra Đorđević na Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017. godine, ali se očekuje da bude jedan od glavnih igrača u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu koje počinje 31. avgusta ove godine.

JOŠ SPORTA:

Đinobilijev broj otišao u svodove "AT&T" centra"

Oglasio se FSS: "Nije jasno zašto se iskrivljuje istina u vezi sa ovim slučajem"

"Ovo je kao u boksu, prva runda"

Vučelić: "Ovde je pitanje gubljenje identiteta..."