Srbija ima odličnu grupu na Mundobasketu!

> 13:20

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D Svetskog prvenstva u Kini protiv selekcija Italije, Filipina i Angole.

Lista izostanaka sve duža: Lev ne računa ni na Drakslera i Gecea protiv Srbije!

Izabranici Aleksandra Đorđevića nalaze se u grupi po meri, pošto su iz četvrtog šešira dobili Filipine, a ne Kanadu ili Crnu Goru.

Iz trećeg nije bilo lakog protivnika za "Orlove" i odatle su nam došli "Azuri", dok su Rusija, Australija i Brazil završili u drugim grupama.

Ukoliko Srbija obzebedi prvo mesto automatski će izbeći selekciju SAD do mogućeg finala, ukoliko, naravno, "Drim tim" bude prvu u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom. 

Imamo i grupu "smrti". U njoj će igrati selekcije Litvanije, Kanada, Australije i Senegela. Veoma je teška i jedan od favorita za visok plasman završiće učešće u prvoj fazi.

Selekcija domaćina je dobila grupu po meri, pošto će igrati sa Poljskom, Venecuelom i Obalom Slonovače, i ovo je svakako najslabija grupa. 

Reprezentacija Crne Gore nije imala sreće na žrebu i igraće protiv selekcija Grčke, Brazila i Novog Zelanda. Španija je dobila laku grupu, Francuska i Nemačka veliki su favoriti u svojoj, kao i Argentina i Rusija. 

Kada je reč o sistemu, dalje prolaze po dve ekipe, potom se prave četiri grupe od četiri tima i dalje prolaze po dve selekcije. Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a reprezentacija Srbije brani srebro. 

Grupa A: Poljska, Venecuela, Kina, Obala Slonovače. 

Grupa B: Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija. 

Grupa C: Španija, Iran, Portoriko, Tunis. 

Grupa D: Angola, Filipini, Italija, Srbija. 

Grupa E: Turska, Češka, SAD, Japan. 

Grupa F: Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora. 

Grupa G: Dominikanska RepublikaFrancuska, Nemačka, Jordan, 

Grupa H: Kanada, Senegal, Litvanija, Australija

JOŠ SPORTA:

LE: Srpski derbi, Arsenal na Napoli

FIFA bez dlake na jeziku, čak i kada je Siti u pitanju: Zabrana dva prelazna roka!

NAJVEĆI ITALIJANSKI FUDBALSKI SPEKTAKL "DELLA MADONNINA" UŽIVO NA O2!

Da li Srbija može da iznenadi Ameriku, Brajant: DA!