KONAČNO JE DOŠLO VREME DA IMAMO NAJBOLJU REPREZENTACIJU

> 17:05

Naši reprezentativci iz Sakramenta se nadaju uspehu. 

Ni manje ni više - 8.000 će pratiti žreb za Mundobasket

Košarkaški svet s nestrpljenjem iščekuje 16. mart i žreb u Šendženu posle kojeg će biti poznato s kim će Srbija ukrstiti koplja na Mundobasketu u Kini (31. avgust - 15. septembar).

Nedavno je objavljeno da će Orlovi u proceduri žreba biti smešteni u prvi, najjači šešir, što znači da će izbeći rivale poput SAD, Litvanije, Francuske, Argentine, Grčke, Španije i domaćina Kine. 

Predstojeći Svetski kup u Kini mogao bi da bude savršena prilika za srpsku košarkašku publiku da na delu vidi ono najjače što aktuelna generacija može da pruži. Tome se nadaju i selektor Aleksandar Đorđević i njegovi saradnici, a ako pitate Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića - oni su spremni da pomognu Srbiji da ostvari najviše ciljeve. Posle brojnih licitacija da je ovaj tim Srbije najjači posle superzvezda Sjedinjenih Američkih Država, isto mišljenje deli i Nemanja Bjelica.

"Mogu s ponosom da kažem da, kako sada stvari stoje, posle Amerike imamo najbolji tim. Nije to sad ono: 'E, ako ne napravimo rezultat, ne osvojiš zlato, srebro ili bronzu ili ispadneš u prvom krugu, e sad vi ste najgori'. Ne. Na papiru, konačno je došlo to naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju. Jednostavno, treba dosta stvari da se poklopi, da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje, nije ni vreme ni mesto za to, ali kažem, drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci", kaže Bjelica za Glas Amerike.

Bogdan Bogdanović je potpuno saglasan sa rečima njegovog klupskog saigrača i veruje da sadašnja ekipa Srbije može daleko da dogura.

"To smo mi nekako izgradili našim igrama prethodnih godina i nadam se da ćemo ostati na tom nivou, i ako budemo u mogućnosti da napravimo i neki šampionski rezultat, za pamćenje, što bi se reklo, pošto ovo sve do sad je bilo uspešno. Sve je to super, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom. Videćemo i to je sad daleko iz ove perspektive, ima dosta vremena, da počnu pripreme i da se završi ova sezona, trenutno mi nije glava sad tamo... Da završimo sezone zdravi, da budemo onako željni, gladni i biće sve u redu", ističe Bogdanović.

Bjelica je još i ranije obećao da će biti na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću, samo uz nadu da će ga zdravlje poslužiti do kraja.

"Igrao sam prošlog leta kvalifikacije. Tu sam igraću za reprezentaciju i jedva čekam da budem ono što jesam. To mogu da budem samo u reprezentaciji, ovo mi je nekako... Znaš kako, da ostaneš ovde u NBA moraš da shvatiš ovo kao posao, a reprezentacija je stvarno zadovoljstvo i ne može da se poredi sa NBA, tako da jedva čekam. Verovatno kao i svi koji su deo reprezentacije. Imamo sjajnu ekipu i mislim da je ova generacija zaslužila jedno zlato na ovim velikim takmičenjima što dolaze. Imao sam težu povredu pre dve godine i nije fraza kada kažem - samo da smo zdravi. Stvarno, da svi budu zdravi, da završe sezonu, da budu uspešni, a potom, videćemo šta nam leto donosi", zaključio je Bjelica.

Kompletnu priču o poseti novinara Glasa Amerike, Bratislava Đorđevića, reprezentativcima Srbije možete pročitati OVDE.

JOŠ SPORTA:

"Novak je igrao nestvarno protiv Nadala, a ja sam sve vreme razmišljao, Kako neko može da igra tako?"

Najsmešniji penal u istoriji u režiji fudbalera sa Kosova!

Stvarno nema sreće - Delpo ide na još jednu operaciju?

Transfer karijere: Darko Lazović oblači "nebesko plavo"