Najbolji svetski teniser poražen veću 1. kolu Olimpijskih igara u Brazilu

RIO: Novak u suzama napustio teren!

> 12:23

Novak Đoković je eliminisan na startu olimpijskog turnira posle poraza od Huana Martina del Potra u kome nije imao nijednu jedinu brejk šansu - 7:6 (4), 7:6 (2)

Iako je Novak u Rio je došao sa osvojenim Rodžers kupom, dok je Delpo poslednji zvanični meč igrao pre više od mesec dana na Vimbldonu, to se uopšte nije videlo na terenu.

Važnije od "kada" očigledno je bilo "kako" - u Torontu je Novak sa pola gasa oborio još jedan rekord, dok je Argentinac u Londonu ispao od Lukasa Puja u 3. kolu, ali je prethodno zablistao kada je posle tri godine izašao na centralni teren i brutalnim forhendima oduvao Stana Vavrinku.

Baš takvu igru, nemilosrdno napadačku, na još jednom velikom terenu trudio se da reprizira od samog starta duela sa Novakom, u čemu mu je svesrdno pomagala glasna argentinska publika.

Delpo, koji je Novaka savladao i pre četiri godine u Londonu u borbi za bronzu, bio je raspoloženiji i koncentrisaniji u fudbalskoj atmosferi, kojoj je doprineo i sjajan odnos dvojice tenisera na terenu.

Ipak, češće je rivalu morao da čestita Novak, jer tokom dva i po sata igre nije imao pravi odgovor za silovite, precizne forhende i konstantne napade Del Potra.

Tu je bio i ključ Đokovićevog poraza. Del Potro je koristio svaku lopticu koja mu je išla na forhend i prosto nije dozvolio sebi da padne i da počne da promašuje. Na kraju imao 41 viner, od toga 29 iz forhenda, tri više nego Novak ukupno.

Argentinac će igrati u drugom kolu protiv Portugalca Žoaa Souze.

Još sporta:

BAJERN U OZBILJNOM PROBLEMU: Najveća zvezda tima pauzira zbog povrede!

VIŠAK KOD SIMEONEA: Tores se definitivno seli iz Atletika?!