Italijan u Jamahi Valentino Rosi slavio u trci za Veliku nagradu Argentine, ispred Andree Dovicioza u Dukatiju i Kala Kračloa u LCR Hondi, ali je trku obeležio okršaj između Rosija i Marka Markeza, posle čega je aktuelni šampion završio van staze

VELIKI "DOKTOR" POKUPIO HET-TRIK: Rosi ostvario 110. pobedu, ostao lider i izbacio Markeza!

> 22:04

Kakva trka Moto GP šampionata u Argentini! Tako nije delovalo posle starta. Aktuelni, dvostruki svetski šampion Mark Markez u Repsol Hondi, krenuo je kao iz katapulta i dlanom o dlan, ostvario već dve sekunde prednosti u odnosu na ostatak karavana. Za to vreme za drugo mesto borili su se Kal Kračlo (LCR Honda) Andrea Doviciozo, Andrea Janone (obojica Dukati), Horhe Lorenco i Valentino Rosi (obojica Jamaha). Iako je bio u najlošijoj poziciji, čuveni "Doktor" Valentino Rosi, prvo je sjajnim manevrima ostavio svu četvoricu iza sebe, a onda se odlučio na "nemoguću misiju" da juri Marka Markeza, koji je pobegao na četiri sekunde.

Iz kruga u krug, Rosi je topio razliku, leteo svojom "aždajom" i, na radost svih ljubitelja Moto GP, došlo se od velikog obračuna za prvu poziciju. Doktor je definitivno iskoristio "momentum", pretekao mlađeg rivala, ali Španac nije odustao i išao je do kraja. Toliko je bio agresivan, ali ni Italijan nije popuštao. Došlo je do kontakta iz koga je Markez izvukao deblji kraj, dok je Rosi ostao na stazi, ostvario 110. trijumf u karijeri, učvrstio prvo mesto u generalnom plasmanu sa 66 bodova, 30 više od branioca trona.

Drugo mesto zauzeo je vozač Dukatija Andrea Doviciozo, koji je istovremeno drugi u generanlom plasmanu sa 60 bodova, dok je Britanac Kal Kračlo u LCR Hondi došao do poslednjeg stepenika na pobedničkom postolju.