Međunarodna automobilska federacija želi veći broj gledalaca

FIA odobrila promenu pravila, trke Formule 1 biće mnogo atraktivnije

> 14:46

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odobrila je danas promenu pravila kako bi se povećao broj preticanja i bliže trkanje u šampionatu Formule 1, a sve to u sklopu tekuće inicijative povratka navijača. Od sledeće sezone aerodinamika bolida u Formuli 1 biće pojednostavljena. Formule će imati prednje krilo s većim rasponom, pojednostavljenim kočionim kanalima i širim zadnjim krilom koje bi trebalo da učini sistem za smanjivanje otpora vazduh (DRS) znatno efikasnijim.

Zvezda počinje šampionsko slavlje 9. maja u Gračanici

FIA je saopštila da su promene pravila odobrena na jučerašnjem Svetskom motosport veću i da su došla "posle intezivnih istraživanja", što je dovelo do toga da većina F1 timova da svoj glas. Prednje krilo će takođe će pretrpeti promene, pa će tako manje vazduha sa prednjeg krila biti proizvedeno oko spoljne strane guma, što će u krivinama manje ometati aerodinamički potisak i grip bolida koji pokušava da pretekne.

Predlog promena pravila je takodje podržan od vlasnika F1 Liberti Medija i ratifikovan je za 2019. godinu, saopštila je FIA.

JOŠ SPORTA:

Novinari izabrali: Salah, pa svi ostali!

Bleki: Mnogo sam napredovao, mogu još više!

Katalonija se poklonila osvajaču duple krune

Boston ubedljiv na početku serije