Duca opet prvi - 2/2

> 19:51

Duca je sa desetog mesta uspeo da se probije do prvog i prestigne prošlogodišnjeg TCR Evropa šampiona Žan Karl Vernea.

Madrid - Duci u glavnom žrebu, Troicki izvisio opet

Borković je bio najbrži vozeći Hjundai i30 po kišnom vremenu. On je već posle nekoliko minuta trke uspeo da stigne do drugog mesta, a onda je usledilo nekoliko uzbuđenja. Prvo je Stefanovski imao udes pa je na stazu izašlo bezbednosno vozilo, da bi posle prekida Borkovića otpozadi udario Dani Nađ.

Borković se održao na stazi i u poslednjim trenucima 23-minutne trke uspeo da prestigne Vernea i pobedi. 

"Potpuno neočekivana pobeda. Bilo je mokro, klizavo i jako opasno za vožnju. Uspeo sam da se probijem sa 10. na drugo mesto vrlo brzo. Jedva sam uspevao da odrzim tu poziciju zbog pritiska Nađa. Bio sam presrećan tom pozicijom posle prekida, ali staza je počela da se suši i video sam gde sam brži od Vernea. Na kočenjima sam bio bolji, pa sam čekao do poslednjeg kruga dobru situaciju kako bih bez kontakta uspeo da ga obiđem. Malo sam ga dotakao, ali sve je bilo sportski i, eto, pobedio sam. Sad se lakše diše za sledeću trku. Pozdravljam sve navijače, moju Srbiju i Pančevo, sve sponzore, koji su i ove sezone uz mene“, rekao je posle trke Borković. 

On posle prvog trkačkog vikenda ima maksimalnih 55 bodova, a naredne trke su u Holandiji na stazi Zandvort 20. i 21. maja.

JOŠ SPORTA:

Odigrano poslednje kolo Eredivizije, PSV krunisan, Tvente ide rang niže

Ljajić Juventusu asistirao titulu!

Navijači se zahvalili Profesoru - Mercy Arsene!

Dobra fora - igrač zeznuo sudiju