Srpski automobilista voziće u trkama za prvaka starog kontinenta

Borković prelomio: Ove sezone za evropsku titulu!

> 14:15

Srpski automobilista Dušan Borković ove sezone voziće evropski TCR šampionat, za titulu evropskog prvaka. Kako se navodi u današnjem saopštenju, posle razmatranja svih ponuda koje su stigle iz WTCR i TCR Evropa šampionata, srpski automobilista je odabrao takmičenje koje mu nudi veće mogućnosti, a pre svega veću konkurentnost i šansu da se bori za pobednička postolja.

Na Crnogorce sa drugim timom

- Imao sam nekoliko sjajnih ponuda iz WTCR, ali s obzirom na to da se radi o potpuno novom takmičenju sa mnogo inovacija, od kojih su najveće vožnja tri trke po vikendu i povećan budžet, za mene i moj tim je to ipak bila velika nepoznanica i priličan rizik za ovu godinu. Ove sezone želim isključivo borbu za najveći plasman - naveo je Borković.

On je dodao da je doneo odluku za koju veruje da je najbolja za njega, tim, sponzore i Srbiju.

- U prošloj sezoni sam imao mnogo problema sa automobilom i ne želim da ponovo prolazimo kroz takve nepotrebne probleme ni ja, ni moji fanovi. TCR Evropa omogućava mi veću konkurentnost, više testova, bolji automobil i tim i jedva čekam da krenem da se takmičim - rekao je Borković.

Sezona u TCR Evropa počinje 6. maja na stazi Pol Rikar u Francuskoj, a do kraja godine Borkovića očekuje ukupno 14 trka. Šampionat se završava 21. oktobra u Barseloni.

- Konkurencija u šampionatu će biti veoma jaka. Na stazi će svakog vikenda biti veliki broj vrhunskih vozača, ali daću sve od sebe. Neke staze poznajem, na nekima ću voziti prvi put, ali uvek rado prihvatam izazove. Uskoro počinjem i sa prvim testovima, koji su jedan od glavnih razloga odluke za TCR Evropu. Imaću mogućnost da se dobro pripremam i to ne samo za ovu godinu, već i za narednu sezonu, koji god šampionat budem vozio - rekao je Borković.

On je najavio da će u narednim danima objaviti ime tima za koji će voziti, kao i automobil za novu sezonu.

JOŠ SPORTA: 

Vranješ: Bar je u euforiji, nema predaje pred Zvezdom

Kraj sezone za Islanđanina

FIFA produžila suspenziju Brazilcu

Miletić: Neću stati na ovome!

Poznat šampion Srbije u šahu