Udes australijskog vozača na mokroj stazi u Silverstonu

Rikardo na prvom testiranju slupao novi bolid Red Bula

> 19:06

Vozač Red Bula Danijel Rikardo oštetio je novi bolid RB14 tokom današnjeg prvog testiranja na britanskoj stazi Silverston, preneli su britanski mediji. Kako je javio Bi-Bi-Si (BBC), australijski vozač oštetio je bolid na testiranju u ograničenim uslovima brzine do 100 kilometara po mokroj stazi.

GOĐA ISPISALA ISTORIJU

Portparol Red Bula rekao je da je to bio manji incident i da neće biti problema s bolidom uoči početka predsezonskih testiranja koja počinju sledeće nedelje. Ekipa nije pomenula incident u snimku koji je danas objavila, kao ni Rikardo.

- Teško je reći nešto o bolidu posle nekoliko krugova, ali prvi utisak je da je dobar. Vidim da je zadnji deo prilično stabilan, čak i u teškim uslovima. To su ohrabrujući prvi znaci - naveo je Rikardo.

Sportski sajtovi koji se bave automobilizmom naveli su da su u incidentu oštećeni prednji deo bolida, pod i vešanje. Red Bul je naveo da su ti navodi spekulacije. Red Bul je prošle sezone pobedio u tri trke, a ove godine cilj ekipe je da se vrati u borbu za titulu, prvi put od dominacije i osvajanja titula od 2010. do 2013. godine.

JOŠ SPORTA: 

Inijesta: Čelzi je odličan, biće teško u revanšu   

Bajern demolirao Bešiktaš 

Kraj sezone za Dragića, koleno nije izdržalo  

Zvezda: "Žućkovu levicu" su oskrnavili igrač ili navijač Partizana